Kararsızlık! Pasta-cila yardım...
Merhaba detailîng işinde yeniyîm.Siz değerli abilerimin bilgilendirmesine ihtiyacım var.
Kırmızı vw polom var 2014 model tam 1 yıl oldu alalı. Aracımı 2 sefer dışarıda yıkattım hep kendim yıkarım (sünger ile). Aracı alırken boya koruma vs hiçbirşey yaptırmadım.
Sorunum şu aracım parlaklık çizik konusunda ilk günkü gibi değil haliyle. İstiyorum ki kaportadaki kılcallar azalsın araç parlasın ve özellikle bol ağaçlı bir sokakta oturuyorum. Kuş pisliği, toz, polen vs. Gibi pislikler aracı mahvediyor. Hem bunları temizlemesi zor hem de çizik oluşturuyorlar. Misal kuş pisliği az tazikli su ile gitsin istiyorum aynı şekilde su kaportada damlacık olmasın aksın istiyorum.
Aklımda sırasıyla kil - pasta - cila uygulamalarını yapmak var ama
1-) 1 yaşındaki araca pasta yapmak mantıklı mı? Sadece kil - cila yapsam olur mu?
2-) eğer pasta cila yaptım bu isteklerimi karşılar mı , veya her yıkamadan sonra quick cila mı yapmalıyım? (Cilalı şampuan aldım ayrıca)
3-) ve pasta işini elle yapıcam sıvı olanlardan mu almalıyım yoksa bu krem tarzı olanlardan mı?- yani makineyle risk fazlaymış diye okudum o yüzden girmiyorum polisaj makinesine -
Şimdiden cevaplar için Teşekkürler. Cahilliğimi affedin lütfen.