Rusya'da yaşam ve yurtdışı para gönderme-çekme hakkında bilgisi olan?
Haziranın ortalarında Rusya'ya gidiyorum 1,5ay orada kalacağım.Fakat öğrenmek istediğim bir kaç konu var.Bunlardan en önemlisi;
1)Türkiye'den ailem para gönderdiğinde atmden çekerken para kesiliyormuş.Bu her bankada aynı mı veya bu kesintinin olmamasını sağlayacak bir durum var mı?
2)Devletten kyk kredisi alıyorum.Ayın 6sında bu para yattığında bu parada da mı kesinti olacak?
3)Yeşil pasaportum var vize istemiyor fakat 30gün süre hakkı tanınmış.Bu 30günde gir çık yapacağım (Gürcistan'a veya Ukrayna'ya hangisine ulaşım daha ucuzsa ) fakat bunu başka şekilde uzatma durumu var mıdır?45gün kalsam ufak bir para cezası veriliyorsa o da olur yoksa çık gir aynı parayı bulacak.Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
En önemli üç konu bu benim için diğerleri ise;
Kampta kalacağım fakat daha sonra Moskova'yı gezmek istiyorum oradan da St.Petersburg'a geçme düşüncem var tabi bunlar para durumuma göre değişecek ama oldu ki Moskova'dan St.Petersburg'a geçme durumum oldu.En ucuz ulaşım hangisidir?Trenler güvenli mi?Bir site de baktım otobüs trenden daha ucuzdu.Böyle kampanyalı bildiğiniz siteler varsa çok yardımcı olursunuz.
Bunların dışında yine bilgi vermek isteyen olursa her türlü bilgiye açığım :D
Gideceğim yer Krasnodar.