Grande Punto 1.3 90 lık Sorun - Yardım
Herkese selamlar öncelikle,
Grande punto aracımı 58 k da bayan ilk sahibinden almıştım. Şuan 70k da yakın zamanda bakıma sokacağım.(60k bakımını yaptırmıştım.) Son zamanlarda farkettiğim ve gittikçe belirginleşen birkaç sorun var aracımda.Ben önceki sahibinin bayan olmasına yordum aslına bakarsanız. Arabayı şehiriçinde belli bir süre kullandıktan sonra park ettiğim yerde arabanın içinden rahatça duyabileceğim bir seviyede tıkır tıkır bir ses geliyor.Debriyaja tam bastığımda ses tamamen kesiliyor.Yarım debriyaj seviyelerinde ise ses neredeyse 2 katına çıkıyor.Bu ses giderek belirginleşmeye başladı.
Buna ek olarak özellikle 1den 2 ye atarken tak tuk ses geliyor.(garçlama değil) Hatta vites 2 ye zor bile geçiyor diyebilirim.Bu seste giderek belirginleşmeye başladı.Bu tak tuk sesi araba hareket halindeyken debriyaja tam basılı konumda vites değiştirirkende duyuyorum.
Ek olarak sadece 5. ve 6. viteste gaza basarken bir uğultu sesi duyuyorum.
Benim aklıma ilk şanzıman geldi ama internette bakındığım kadarıyla 1.3 mjet cdti motorlarda volan sorunu da varmış. Sizlerin görüşleri nedir bu seslerin kaynağı ne olabilir?
Bu arada motor 1.3 mjet 90 lık şanzıman 6 ileri.
Bu zamana kadar periyodik bakımlarına hep yetkili servise girdiğinden dolayı, bende 60k bakımını yetkili serviste yaptırmıştım.70 k bakımınıda keza yetkili serviste yaptırmak istiyorum fakat bu problemler biraz tuzluysa sanayiye yönelebilirim. :)
Teşekkürler, iyi forumlar :)