Metorlojide calisan bi arkadasim aksam 16.00 19.00 saatleri arasinda sidetli dolu yagisinin oldugunu soyledi araclarinizi guvenli biyere almayi unutmayin arkadaslar.
Printable View
Metorlojide calisan bi arkadasim aksam 16.00 19.00 saatleri arasinda sidetli dolu yagisinin oldugunu soyledi araclarinizi guvenli biyere almayi unutmayin arkadaslar.
dikkat etmek lazım gerçekten, delik deşik oldu zaten . sağol
bılgı ıcın tesekkurler
http://i60.tinypic.com/2my0uiw.jpg
Cape 411leri zorluyor saat 16:00 da ve merkez orajın en yaygın oldugu an 16:20.. 16:00-17:00 arası Ankaranın güneyi orta taneli yer yer küçük taneli dolu görebilir.Saat 15:30 gibi tekrar bakılıp orajı değerlendirmek lazım ki dolu büyüklüğü ve oluşma durumu netleşsin.Şu durumda saat 5'te dolu ihtimali 0'a düşüyor.
Biz antalya da yanıyoruz :D
Ofisten çıkacaktım, konuyu okuduktan sonra vazgeçtim. Sırf kapalı otopark uğruna ofiste zaman öldürmeye devam :)
Aklım arabada açıkta evin önünde yağmaz inşallah geçen-kinde es geçmişti bizim o tarafı.
Gelişme var mı acaba ? Hava gayet açık görünüyor.
Ah o siklonlar yok mu siklonlar...
Hava yeteri kadar ısınmadığı için 2 saatlik dilimde dolu riski düştü.Zaten sınırda idi.Kuvvetli bol orajlı yağmur yolda geliyor ve bence Elmadağ-Dikmen gibi bulut seviyesine yakın yerler %30 ihtimal dolu görebilir.Yağış giriyor cape değeri 700lerde.. Dolu için 1000'i yakalaması lazım.Eğer bulut gerilimi fazla olursa supercell denilen bulutlar görülebilir o da çok yakın değerde.Siklonik yağışlar şu an mümkün değil,şu an ısı nedeniyle oluşan oraj yağmurları var.Siklon olsa hesabı bundan kısmi kolay.
Arkadaşlar Yenimahalle-varlık tarafında bir sorun yok asayiş berkemal :)
Konuyu görünce bir tırstım bagajda yorgan battaniye mi taşıyalım napalim :s
Bi gözümüz camda bi gözümüz saatte, elimiz battaniyede bekliyoruz. İncek'te ortalık sakin şimdilik...