Sony Xperia z2 garanti sorunu
Merhaba abilerim kardeşlerim elimde geçen sene aldığımız sony xperia z2 mevcut. Ürünü abim ilk olarak note 3ü bozulunda takaslayarak 10 günlükken bi tanıdığı telefoncudan aldı garantisi faturası vs vs duruyordu herşeyi. Tam hatırlamıyorum ama eylül-ekim gibi idi. Sonra ocak 22de hem doğum günü hem karne hediyesi olarak bana verdi. Telefon bildiğiniz üzere su geçirmez bi kaç kez su döküldü birşey olmadı okul dönemi gene suya mağruz kaldı birşey olmadı sıkıntı yoktu arada bir kulaklık girişinde sorun oluyodu başka kulaklıklarda. Şimdilerde iyice hassaslaştı kulaklık girişi orjinal kulaklığında bile gidip gelmeler var arabada aux bağlamam imkansızlaştı bi çukura girsem oynasa telefon gidio çok hassaslaştı.
Asıl sorunum telefonun kutusunu garantisini istedim ancak sade kutusu kullanım kulavuzu gerekli bilgiler vs vs gidi gereksiz kağıtlar var fatura ve garantiyi kaybetmiş yada atmış abimgil :bravo: :bravo:
Telefonun çıkış tarihi 04.06.2014 zaten yani bütün Türkiyede alınan z2 lerin garantisi var ki bizim telefonda eylül ayında alınmış cihaz. Şimdi 2 yıl garantisi var yani şuan cihaz %100 garantili ama garanti belgesi yok ne yapmam gerekir. Telefoncu veya bilen, durumu yaşayan bir abim kardeşim varsa yardımcı olursa sevinirim. Veya telefonun garantisini nasıl sorgularım onun belgesiylede başvurabilirim. İnternette çok aradım bir bilgi yok o yüzden başınızı ağrıttım.
Şimdiden teşekkürler...