merhaba 120d aracıma güzel egzos sesi yapmak istiyorum dizellerde böyle birşey mümkünmü acaba?
Printable View
merhaba 120d aracıma güzel egzos sesi yapmak istiyorum dizellerde böyle birşey mümkünmü acaba?
https://www.youtube.com/watch?v=QE_NpwIrZ3k
https://www.youtube.com/watch?v=jqLzHphbBBQ
dizelde komple dümdüzden başka pek seçenek yok aslında..
63 lük downpipe sonuna düz boru en sona bi susturucu takabilirsin
bu dpf yi iptal ettirmem gerek dimi ücreti uçukmuş doğrumudur?
sona susturucu takarsan hiç problem olmaz.Boşuna emile yada iskendere para verme bence ben süreyyaya yaptırdım
ıslık sesi gibi olacaksa bence hiç yaptırma, arada görüyorum bmwlerde basınca ıslık sesi gibi bi ses cıkıyor berbat, yazılımla biraz daha hardlaşıyor ses öyle olabilir
downpipe düz boru son std.dizelde güzel oluyor.
yazılım yaptırmadan ses değişimi çok farketmez önce yazılım sonra egzos yaptır
anladığım bir alan değil o yüzden bilmişlik taslıyorum sanmayın arkadaşlar sadece arkasındaki mantığı sorguladım içimden ama sormak istediğim şey:
1) yazılım bildiğim kadarıyla gerek enjektör basıncı,gerek süresi ve gerek turbo basıncını artıran bir işlem değilmi?
2) yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı yazılımsız egsozlu bir araçtansa yazılımlı egsozlu araçta turbo ıslığı,enjektör sesi dahada baskın olmazmı ?
deneyimli bilgili bir kişinin cevabını bekliyoruz :D ve aracım 165 bin km de turbo tamir kiti uygulanmış içi değişmiş gidişi çok iyi bence şuan scirocco vardı 160 lık onunla kafa kafaya gibi o yüzden aracım diri diye görüyorum ama 165 bin olduğu için bazen yazılım yaptırmayın gibi şeylerle karşılaşıyorum enjektör eritme vs.?
deneyimli ellerde yapılmış bir yazılım heleki bmw ye zarar vermez. 165 bin bmw motoru için hiçbir şey. motora düzenli bakım yapılmışsa, yıpratılmamışsa sıkıntı çıkmaz. zaten demişsiniz turbo tamir kiti uygulanmış, turbonuzda sağlam. istanbulda bu işi çok güzel uygulayan, işinin arkasında duran yerler mevcut. aklınızda dp, komple egzos dpf iptali gibi şeyler varsa önce onları yapın üstüne yazılım yapın. yazılım bu yaptığınız uygulamalara göre yapılır, tekrar tekrar işlem yaptırmak zorunda kalmazsınız. bu yapılacak işlemlerle aracınız 200 hp üstünü rahat görür. 1.20 d hayalimdeki haraçlardan biridir. kazasız belasız iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.