Fakir Ama Umut Dolu Günlerden , Herkese Merhaba ! Turbo RWD Araç H.K ?
Evet sevgili forum üyeleri başlık biraz değişik gelebilir fakat bu gün 28 Yaşıma baştım şuan ilk saatlerini kutluyorum diyebilirim ; Techtürkey.com'dan gelen mesaj içinde çok teşekkürler :D
Konu açmamdaki amacım fakir ama umut dolu hayellerim'in bendeki oluşturduğu , beynimin içini yiyip bitiren sorular .
Umuyorum sizlerinde çevrensinde ortak noktamız olan bu forumda buluştuğumuz çoğu kişiler kadar anlayan birileri yoktur .(Beyin yandı bu son cümleyle :mad:)
Gelelim asıl konumuza . . .
Arkadaşlar yılladır gerek izlediğim videolar, gerek projeler sonrası bendeki bu tutku hatsafaya ulaştı ve anladım ki ''Turbo ve Yanlama '' hastalığına yakalandım . Ne kadar doktor v.s gezdim şu sitede ve sosyal medyada izlediğim araç videoları kadar hiç bir şey beni tedavi etmedi :D
Bu gün geldiğim son nokta köşe başlarında sanki yan dönicekmişim hissi veriyor .
Neyse son aracım fiat stilo'yu da sattık'tan sonra artık içimdeki bu turbo + rwd hastalığını tedavi etmeye geldi . . .
Tabi çözüm basit fakat eldeki imkanlar 'ın el verdiği kadarı ile işin içinden çıkmaya çalışıcaz . . .
Öncelikle bir 200 sx ve e36 alıp turbolamak şuan ki piyasa şartlarını göz önünde bulundurursak bizi aşar çünki yeni bir yatırım yaptım nakitte neredeyse 0 tükettik . az önce baktığımda satılık ilanlarında 50 bin'den aşşa 200 sx kalmamış gibi ona keza temiz bir e36 buna dahil . . .
Şimdi alternatiflere baktığım'da Bir Doğan slx alıp turbolamak yanlız bun'da Karbiratör mü yoksa enjeksiyonlu mu maliyet ve dayanıklılık önemli . Ki 1.6 ie 98'ler bile şuan 12 bin üstünde gerisini siz düşünün . . .
Başka bir alternatif olarak e30 baktım , onların'da temizi e36'dan farksız Turbo olmadanda iş görür ama fiyatları paha biçilemez ki Doğanlar bile aynı durum'da . . .
Başka bir alternatif ister istemez , araştırırken , araç'ta bir'de doluluktan yanayım heleki son kullandığım Stilo'dan sonra . . .
İnt. Bir tane 88' Mercedes 230e denk geldi . özellikleri ABS , Sunroof , Klima, elektirikli koltuk , ısıtma , ayna v.s 17'' AMG jant mevcut .
Motor olarak karbiratörlü (K-jetronik) sistem sanıyorsam . . . Araç resimdedir.
[IMG]http://fs5.directupload.net/images/160130/3yrf6w9z.jpg[/IMG]
Bu araçlar tüpte karbiratör sisteminden dolayı patlama yapabiliyormuş manifoltta , şimdilerde gelitşrilen bir modülle bu aşılmış . Turbo kitle bu aracı yürütmek ne kadar sağlıklı olur .
Şansızamanda otomatik. Bu araç bizi motor , şanzıman ve elektronik aksam olarka üzer mi , yürütmek maliyeti ne olur, Hele turbo kitle ?
e30 temiz piyasada çokta, o paralara çok güzel Dolu , Dolu e36 lar alınır o yüzden eledim . . .
Gelelim Doğan Slx Araya Turbo olayı girdiği için en ideali bu fakat güvenlik ve boş kasadan dolayı biraz tereddütteyim.
Biraz araçta fonksiyonellik , doluluk istediğim için : Abs , Sunroof , Klima , olması beni dahada bir cezbediyor88' Mercedeste olduğu gibi . Doğan'a belki abs takamayız ama klima ve sunroff kolay :D
Doğan Slx'te Karbiratör Turbo Maliyeti Ne Olur verimlilik,Kullananlar ?
4 Nokta Enjeksiyon + Beyinli Turbo Maliyeti Ne olur verimlilik !
Bir'de Doğan a kilit difransiyel takabilirmiyiz . Doğan Slx'te tercih edilmesi en ideal model yılı ??? :)
Herkese Hayatında başarılar dilerim herşey gönlünüzce olsun . İyi Forumlar ve Çalışmalar Dilerim :D