ckrc Nickli Üyeden Alıntı
50k kmdir formulla energy diye bir lastik var, yaz-kış kullanıyorum.
ilk 10k kmlerdeyken kış lastiğinden bir farkı yoktu, geçen sene üniversitemiz tatilken şile, çamlıca tepesi, sakligöl dahil her yola gittim, geldim. Hiç savurmayı,kaymadı, gitmemezlik yapmadı.
Bu sene 40k kmlerde iken zinciri giriş kapısında takacak şekilde Ilgaz'a çıktım, Ankara'da deli gibi kar yağarken, Hiç sorunsuz Bolu dağını geçerek İstanbul'a geldim.
Artık yolda yüksek hızlarda "float" (türkçe olarak bu hissi tam karşılayacak bir kelime bulamadım) etmeye başladı.
Frenleme olarak tutmuyor gibi geliyor ama mesafe ölçtüğünüz zaman gerçekten güzel tutuyor, sesli mi sessiz mi derseniz, gerçekten bilmiyorum yüksek sesle müzik dinlediğim için ses benim için konfor ölçütü değil maalesef.
Yol tutuşu araçtan araca değişiyor, Fieasta aracımızda var, onda savuruyor gibi hissettiyor virajlarda ama bunun sebebi araba mı yoksa lastik mi kestiremiyorum.
100-125 TL Bandında çok rahat bulabilirsiniz, gündelik kullanılan bir araç ise, hamur sürekli sıcak kalacağı ve saklama koşullarını koruyacağınız için gerçekten işinizi görücektir.
Sonuçta eşiniz kullanıyor, agresif veya ani hızlanma-yavaşlama vb. atraksiyonlara girmeyecektir.
Araç günlük kullanılmıyor, ayda 4-5 sefer dışarı çıkıyor ise, benim bütün yorumlarım boşa düşüyor. Aynı lastik evin ikinci aracında var, haftada 2 defa en fazla yerinden oynadığı için 15k kmlerde lastik performansı 50klik günlük kullanılan araç noktasına geldi.