İnstagram Satış ve İade Hakkı yardım
Merhaba kız arkadaşım bir instagram sayfasından kıyafet aldı. Cuma günü elimize geçti ürün. Ürünü de kapıda ödeme şeklinde aldık.
Sayfa bu
https://www.instagram.com/buutiikk/
Şimdi şöyle bi sorun var. Ürün istediğimiz gibi cıkmadı gercekten cok cok kötü resimle alakası yok resmen. Kız arkadaşım zaten alakası olmadığını söyledi görseldeki ürünle kumaş ve dikim olarak.
Neyse kendisi satıcıyla iletişime geçip ürünü iade etmek istemiş onlarda iade almıyoruz anca yerine farklı ürünler verebiliriz tarzında birşey demiş.
Bu konuşmaları bana söyledi , bende iade almak zorundalar cünkü 'Mesafeli Satış Sözleşmesi ' yönetmeliği var dedim ve buna uymak zorundalar ürünü geri almalılar koşlsuz şartsız 14 gün içinde iade edebiliriz dedim.
Satıcıyla ben ürtübata geçtim. Kendisi hala kız arkadaşınız iade olmadığını biliyordu falan filan bahsetti . Kendisine böyle bir kanun oldugunu sizde kanunlara göre ticaret yapıyorsunuz madem kapıda ödeme vs bahsediyosunuz bu kanunada uymak zorundasınız iade almalısnız diye kibarca uyardum. Kendisi iade almıcaklarını istedğiniz yola başvurun avukatınızla görüşün biz bu işi uzun süredir yapıyoruz gibi şeyler söyledi.
Ayrıca kız arkadışımın onla olan yazışmaları bana atarak. Kız arkadaşınız kabul etmiş size ne oluyor gibi söylemde bulundu siz böyle yaptıgınız için elinizdeki ürünü de diğer ürünle değiştirmeyeceklerini ve pişkin pişkin kız arkadaşınızada şu an mahcup oldumu söyledi.:ofk:
Şu an benim yapmam gereken şey nedir. Hukukcu veya avukat arkadaşlarımız varsa böyle bir kanunun cıkması instagram satışlarında da geçerli midir. Kim haklı kim haksız vallahi kafam karıştı. Yardımcı olursanız sevinirim