erdem325 Nickli Üyeden Alıntı
bizde 25 yildir w115 var diesel.
suan da gunluk biniyorum.
kronik bir sorunu yok bu araclarin.
bakacagin yer ise govdesi ve dosemesi olsun. yasindan dolayi govdeleri paslanmis/curumus vs oluyor. eger acelen yoksa mumkun mertebe kaportasi temiz arac almaya bak. bazi detay parcalarini (temiz olarak) bulmakta zorlanabilirsin, o nedenle ici de ne kadar duzgun olursa senin icin o kadar iyi.
kaportasi, dosemeleri ve gogsu temiz olmasi sahsen benim icin yeterli olurdu w114-115 yada w123 alacaksam eger. cunki gerisini toparlamak zor degil.
en cok dikkat edecegin nokta ise aracin senden once kaportasinin nasil yapilmis oldugudur. ben sana bircok w115 gosterebilirim ki suan tertemiz gozukup en gec 1-2 yil icerisinde darmadagin olabilecek. tum delikleri curukleri fiber-silikon-tereson-uydurma sac parcalariyla kapatilmis ve uzerinden puturlenmis oluyorlar, alirken bakiyorsun curuk falan yok arabada ooo diyorsun ne guzel tam benlik falan, sonra ilk kis mevsiminden sonra bir bakiyorsun ki heryerde sari sari paslar falan.. sonra kafayi bozup araci soyup kaportaya bir birakiyorsun ki araba elek.... bu duruma dusme ihtimalin oldukca yuksek, buna dikkat et en oncelikle.
dedigim gibi kaporta temiz olduktan sonra gerisinden korkma. motormus sanzumanmis diferansiyelmis, sorun cikarsa bile yapar gecersin, zaten kolay kolay birdaha da bozulmaz, ama kaporta boyle degil maalesef..
eger kaportasini kendin yapacagin bir arac alacak olursan da senden once ne kadar az kaportaci eli degmisse o kadar iyi.