Bitüself bilindiği üzere aslında su yalıtım malzemesidir, ses yalıtımına etkisi çok azdır, işe yaradığı nokta ise ince sac ve plastiklere uygulandığında vibrasyonu önleyerek üzerinde uygulandığı trim parçasının gürültüsü azaltır,bu işlem izoloe olarak adlandırılmı bilmiyorum ama bitüself üstüne ses yalıtım süngeri daha etkili oluyor, ben terodem sp300 ü 308 araçta kapı içleri, bagaj havuzu ve arka davlumbazlarda kullandım,fark oldu elbet ama beklediğim derecede olmadı, daha sonra internette farklı malzemelerin birleştirilmesi ile oluşan ses yalıtım malzemeleri buldum(kendinden yapışkanlı ince sünger + x yuğunlukta başka bir ses yalıtım malzemesi) yerli yapım birşeydi ama deneme amaçli alıp kullandım telefondan yaptığım ölçümlerde 11-12 desibel arasında bir azalma olmuştu araç içinde, göğüs altına ve taban halısınında altına uygulama istedim ancak araç perte çıkınca fırsat olmadı.
terodem sp300 ile yaptığım uygulamanın kısa bir videosu,belirttiğim gibi fark var ama tek başına yeterli değil.
https://www.youtube.com/watch?v=n2jUfKZMhDQ