Corsa D süspansiyon geliştirme önerileriniz
Merhabalar ;
2008 model Corsa D aracıma önce görsellik için birazda yol tutuş hevesiyle KW 3cm kısa yay aldım. Takmaya çalıştığım gece amortisor kafasındaki civata başı kırıldı. Bi hayra alamet olduğunu düşünüp orjinal şekilde geri takma kararı aldık.
Geri takarkende z rot diye tabir ettiğimiz tie rod kesince sigara üstüne sigara yakmaya başladım :) Tabi bahsettiğim saat gece 4 ve arifeden 1 gün öncesi idi. Parça bulamama korkusuyla beraber bi hayır vardır diyerek işlemleri erteledim.
Tabi amortisörlerin hiç değişmemiş olmasıda canımı sıktı. E madem yay takacağız amortisörde bakalım dedim.
GM marka orjinal amortisorler yol tutuş olarak beklentilerimi karşılasada fazla pahalı olduğunu düşündüm. 4 adet i yaklaşık 1200TL gibi bir rakam.
Monroe Reflex serisi amortisörleri araştırdım ancak eskisi kadar kolay bulunmuyormuş ve orjinal yaylarla tavsiye edilen bir ürünmüş. Kısa yay ile çalışırken sekmesi vs gibi durumlara katlanamam diyerek 3. seçeneği araştırmaya başladım.
Koni Orange ( turuncu seri STR.T). Sarı konilerin orta sertlik ayarlarında ancak sertlik ayarı sabit şekilde satılan ürün olarak geçiyor.
Fiyat olarak monroe reflexler 600küsüre(TR), Koniler yaklaşık 1000TLye geliyor(avusturyadan).
Şimdilik Konileri almayı düşünüyorum. Sizlerin fikirleri neler?
Danışmak istediğim diğer konu ise madem bu denli giriştik alt takımla ilgili alternatif tavsiyeleriniz varmı?
Sonuçta 135binde 2008 model araç, Z rot kesince endişelendim diğerinide bu ürünlerin montajında değiştireceğim.
Aklımda ekstradan Burçlar var Corsa D için silicon burçlardan takan filan oldumu hiç(adını yanlış hatırlıyor olabilirim özür dilerim polimermiydi)?
Birde Rot ayarlarında standartın dışında ayar deneyen oldumu? Corsa D süspansiyonu ile ilgili hertürlü öneri ve görüşe açığım. Yardım ve fikirlerinizi bekliyorum.
Edit: Kule gergilerine de baktım. Nitekim kuleler ön cam altına denk gelip motor havuzunda görünmediği için değişik montaj tipi olan kule gergileri vardı. Kararsız kaldım.