Audi A4 1.4 TFSI 150 HP S-TRONIC sýfýr 150.000 TL, iken 3-5 bin km de ki ayný araçlar 10 ile 25 bin daha ucuza var.
5 farklý model fiyatlarý ve sahibinden satýlýk screenshot'larý ile karþýlaþtýrlmýþ.
Lukslerde 2. el fırsatları
Printable View
Audi A4 1.4 TFSI 150 HP S-TRONIC sýfýr 150.000 TL, iken 3-5 bin km de ki ayný araçlar 10 ile 25 bin daha ucuza var.
5 farklý model fiyatlarý ve sahibinden satýlýk screenshot'larý ile karþýlaþtýrlmýþ.
Lukslerde 2. el fırsatları
benim aklýma þey geldi, taksitle arabayý alýyorlar, sonra satýþa sunup daha düþükte nakit olarak ceplerine koyup o parayý deðerlendiriyorlar.
eskiden sahibinden daha ucuza araba alýnýr diye bir algý vardý. Lüks segment'te o algý bitti. Neden derseniz. Filo kiralamadan 5 - 15bin km arasý milyonlarca , 2015 - 2016 model arac , ikinci el'de deðer kaybetmeden satýþa sunuluyor. Esnaf'ta aldýðý bu araçlarý üzerine fazla kar koymadan hýzlýca dönmeye çalýþýyor. Bu yüzden piyasada çok düþük kilometreli bolca e - c - 5 - 3 var
150 bin liraya araç alýyorsan , 140 bin lira verip 2.el almak yerine biraz daha bütçe artýrýrým..
Fakat 3-5 binde araba 125-130 bin lira olursa "0" km anlamsýz gelir :)
Rodajý sen yapmadýkça bi arabaya sýfýr demem ben. Arkadaþýn taksit mantýðý ve filo olayý akla yatýyor. Bir diðeri de, arabayý vurmuþtur, biþeyini bozmuþtur vs. vs.
filocular senin benim aldýðým rakamlara almadýklarý için senin benim fiyatýmada satmýyorlar.
vw grubundan aldýklarý aracý 2 yýl sonra aldýklarý rakama satýyorlar iþin komik kýsmý
ilk çýktýðýnda 130lardan baþlýyordu yanlýþ hatýrlamýyorsam. Ondan kaynaklýdýr.
3-5.000 km diye az görmeyib kuzenim ilaç mumessili istanbulda geçen þirket aracý focus hb ile 2016 model geldi 9.000 de araba resmen içine s.cmýslar direksiyon ve viteste soyulmalar baþlamýs marþipiyeller vuruk içinde koltuklar sigara yanýgý ha keza tavan döþemesi ve iç direk plastikleri de öyle resmen filo arabasý diye eþþek biyetine binmiþler çeþke fotosunh çekseydim farlar bile solmustu arabanýn
filo çekenler senin o liste fiyatlarýndan almýyor.. filo satýþý yapanlar farklý farklý yöntemlerle satýþ yapýyor bazýlarý kiralama üstünden satýþ yapýyor bir abimiz öyle yapýyordu .. kiralar gibi aracýn parasýný ödüyor ödemesi bittimi araç onun oluyor..
bazýlarý direk satýyor farklý opsiyonlarda zaten onlarýn kendine has bir müþteri kesmi vardýr..
liste fiyatýyla alan vatandaþ mantýðýyla düþünme..
bu herþey için geçerli sen bir iphone alýrdýn 3 bin tl verirsin adam bir konteynýr iphone çeker tanesini komik bir fiyata alýr..
Ayrýca plazadan sen cýkarmanýn keyfi bi baþka. Yakýn zaman da crv aldým executive modeli. Nette 8-10.000 de plus modelini alabýlýyordum 2016 modelini hemde ama 0 olmayacaktý içime sinmeyecekti. Kýsa vade binip bende satýcaktým þimdi en az 10 sene binicem Allah izin verirse :)
ben sýfýrdan o kadar çok kazýk yedim ki þimdiye kadar ettiðim zararla çok rahat bir ev alýrdým.. bundan sonra ikinci el ve düþük fiyatlý araçlardan þaþmam.. gene lüksümden kaliteden ödün vermiyorum ama düþük fiyat yüksek kalite segmentinde geziniyorum..