Arka koltukta emniyet kemeri takmayana 92 lira ceza | NTV
Aman dikkat durduk yere ceza yemeyin.
Printable View
Arka koltukta emniyet kemeri takmayana 92 lira ceza | NTV
Aman dikkat durduk yere ceza yemeyin.
Hemideee Ceza Araç sahibine veya araca deðil. Direk arkadaki kemersiz kiþinin TC sine kesiliyor.. Hey yavrum.. Güzel bir zorunluluk.
Güzel bir uygulama, emniyet kemeri çok önemli gerçekten. Ama insanlarýn hayatýný düþünerek mi getirdiler bilemicem
direk kiþiye yazýlamasý güzel. bazen tak dediðimiz halde takmayan oluyor.
Bu konuyuda ''siyasi çýkar olaylarý'' na çevirmeyin rica ederim.
Gayet yerinde bir uygulama. Artýk milletimizin en çok korktuðu þey para kaybetmek. Can kaybetmek vs hikaye geliyor. Bu sorunu da herþeyde olduðu gibi para vermeme korkusu tamamen çözmese de en aza indirebilir.
Taksi lerin 'Kemerinizi baðlayýnýz aksi takdirde 92 tl ceza kesilecektir' yazýsýný kullanmasý yeterli olacaktýr artýk.
bana kalsa 300 500 lira bile olur. trafik cezalarýnýn aðýrlýðýna hiç bir zaman laf etmem. ülkenin baþýna en sevmediðim adam geçse ve trafik cezalarýný 3 katý yaptým dese gýkýmý çýkarýrsam namerdim.
obejktif bakmakla ilgisi olduðunu sanmýyorum artýk, belli dönemlerde ceza uygulamalarýnýn nasýl deðiþtiðini hepimiz biliyoruz. Kar yyaðýþý vs bilemem, herhangi bir bu tarz konuda (vergi, akaryakýt ve ya ceza gibi konular harici) kimseyi suçladýðýmý göremezsiniz zaten. Kaldý ki net bir itham yapmýyorum, vatandaþ olarak hakkým olan sorgulamayý yapýyorum. Hatta akollü araç kullanýmý vs ile ilgil konulara bakýlýrsa ne kadar hassas olduðum ve yanlýþý savunanlara ne tepkiler verdiðimde görülür.
Dediðiniz gibi her neyse. Uygulama bence de çok güzel, ben hali hazýrda aracýma binenlerin arkada da olsalar baðlamalarýný istiyorum. Þuan yaþadýðým memlekette trafik kurallarýna insanlar sirayet ediyor, gerçi zaten Türkiye'de iken de ayný þekilde uyuyordum. Ýsterimki trafiði tehlikeye atan aðýr vasýta, otobüs minibüs gibi araçlara da gerekli denetim ve yaptýrýmlar uygulansýn.
gayet yerinde bir karar
Kapalý alanda sigara içerseniz cezasý var ama ne kadar uygulanýyor bilinmiyor, ön koltuktaki insanlar toka takýp yola çýkýyor sizce bu insanýn çocugu kemer takarmý? ceza ile deðil egitim ile olmasý gerektiðini düþünüyorum, ama olmuyorsada ceza mantýklý olmasada yaptýrýmý kuvvetli olur :)
Gürcüde emniyet kemeri takmazsan 300 lari cezasý vardý büyük ceza yani.
Takmayýnca böyle oluyor
https://www.youtube.com/watch?v=mKHY69AFstE
Uygulanýrsa güzel, hatta bir týk arttýrarak direksiyon baþýnda sigara icmekte yasak biliyoruz. ilk 1 hafta sagda solda yazdýlar simdi noldu hatýrlayan polis bile yoktur heralde bu yasagý arka emniyet kemeri cezasýnýnda ondan farklý olacagýný düsünmüyorum
emniyet kemerini uyguluyorlar. 2 bin km kemer takýlý yol gittim. tam eve vardým diyip 1 sokak önce kemeri sökmemle durdurmalarý ve cezayý kitlemeleri bir oldu.
Adamýn suratýna þunu dedim kahkaha attý. Bahtsýz bedeviyi çölde türk polisi öpermiþ :D
Ne diyim adama daha þimdi çýkardým filan mý :D hiç biþi demeden yedim cezamý. i.nelik olsun diye yapýlandýrma çýkýnca peþin ödeme indiriminden bile daha ucuza ödedim :D