onur_S Nickli Üyeden Alıntı
Ben taktirdim gectigimiz yaz, ise yaradi , yani incik boncuk olabilir aracim modifiye araci degil evo gibi sonucta, ne aftermarket parcalari var ne de flexfuel sensoru ve tertibati var, 6000 devirden sonra guc dusuyor gibi geliyordu onu bi nebze azaltmak icin taktirdim. Yaziliminda 5000 devir sonrasi degistirildi. Evet bi nebze duzelme oldu ve 4 boy civari takriben hizlandi aracim. Ustu de eminim mumkundur ancak surekli bloguna pencere acilan (n13 bmw) araclari gorup-duydugum icin ve aractan ignition retard logu bile alinamadigi icin bu ayarlarda gayet memnun biniyorum. Hem pratik; ethanol vs gibi katkilari surekli depodan doldurmayla ugrasmak zorunda kalmiyorum, cunku methanol bastigimda isiyor basmadigimda ihtiyac yok, ama depodan yakit koymazsan basamazsin, surekli koyman lazim, kotu benzin vs denk gelir tolere etsin diye her depoya yuzde 10 ethanol :), meth kitle bu sikinti yok, sogutma etkisi guzel, 109 derece olan hararet, gazlarken 82 ye dusuyor, yag sicakligimda eskisi kadar artmiyor. Yazilimcim %70 meth kullanmami onerdi, 50 kullandigimda oldu sorun yok dedigim gibi benim arabada limitlerde olunamiyor riskli bi arac, hem atesini aldi hemde az biraz ise yaradi, daha guvenilir ve az daha hizli hale geldi.