Şanzımandan gelen ses hakkında
Arkadaşlar konunun yeri burası değil biliyorum ama çıldırmak üzereyim.
Aracım 2006 model manuel dizel alfa 159. Aracım ara ara vitese zor girme sorunu yapıyor. Motor sıcak - soğuk farketmeksizin araçta rölantide ve viteste iken aşırı titreme sorunu mevcut. Koltuklara kadar titretiyor hatta. Ara ara normale dönüyor ama yine tekrarlıyor sorunu. Vites topuzunda sallanma var. 3 ve 4. viteste giderken zırlama oldu 2-3 kez.
Ne zaman ustaya ya da servise gidecek olsam ses kesiliyor :) Yetkili servise götürdüm usta dinledi vites halatından olabilir ! dedi vites çanağı değişmeli dedi.
Oradan çıktım , 18 sene fiatta çalışmış bi usta vardı ona gittim vites halatını değiştirdikten sonra bu sorun giderse ben bu mesleği bırakırım , vites halatı ile alakası yok dedi. Sorun nereden diyorum , 3-4 bin lirayı gözden çıkaracaksan bakayım dedi. Bende ayar oldum.
Çaresizlikten özel vw servisi merih var , oraya gittim usta dinledi bindiği anda volan dağılmış dedi. Ancak lifte falan kaldırıp bakmadan söyledi.
Aklıma gelen şeyler bazı şeyler var ama şanzımandan şüpheleniyorum. Sizinde yardımlarınıza ihtiyacım var.