Aracın bilerek anahtarla çizilmesi
Dün gece 2 3 gibi sokakta duran aracımız çaprazdaki komşumuzun at hırsızı kiracısı tarafından çizilmiş. Evimizin önündeki kameralarda her şey net bir şekilde belli oluyor. Adam aracın kaputunu boydan boya çizip evine giriyor. Öncelikle adam 1,5 aydır işsiz evine gelen elektrik faturasını bile ödeyemiyormuş söylenilene göre, gündüz babam ve abimle konuşmuşlar adam "alkollüydüm, yolda biriyle kavga ettim, kendimde değildim, hatırlamıyorum, bensem ama yaptırırım" demiş. Oluşan çizik de derin bir çizik boyanmadan giderilemeyecek gibi geldi bana. Şimdi ben bu adamdan bu boya masrafını nasıl alabilirim anladığım kadarıyla cebindeki 3 kuruşu da alkole veren vasıfsız birisi, pek bir şey verebileceğini sanmıyorum. Şikayetçi olsam kamera kaydıyla nasıl bir sonuca ulaşırım? Aracın kaskosu var, kaskodan yaptırabilir miyim bunu? Bu adama en büyük zararı nasıl verebilirim hukuki yollarla? Bugün alkollüyken araba çizen adam yarın yine alkol alınca birisine tecavüz etmeye, gasp etmeye kalkışır, bu yüzden cezasını en büyük şekilde çeksin istiyorum. Daha önce başına böyle bir olay gelmiş veya bilgisi olan birileri varsa yardım bekliyorum.