Accent Era 1.5 CRDI OTomatik - Stop Etme Sorunsalı
Herkese merhabalar;
Aracım 2011 Model Accent Era 1.5 CRDI (115.000 km) Otomatik Vites, yapılan son rutin bakım öncesinde soğuk sıcak fark etmeden geç çalışmaya ve yavaşlama sırasında stop etmeye başladı, zaten bakım zamanı da geldiği için olası ihtimaller dahilinde yakıt filtresi, ısıtma bujileri, tüm sıvıları ve diğer sarf filtreleri katalog bilgilerine uygun olarak değiştirdim.
NOT: Stop etme sorunu ile ilgili olarak beyinde arıza kaydı oluşmuyor ve bu sebeple nokta atışı bir çare bulamıyoruz.
Bakım sonrası ne geç çalışma ne de stop etme sorunlarında kurtulamadım, sonrasında enjektörlerin temizlikleri yapıldı ve kalibrasyonları kontrol edildi, bir problem yok.
Şu anda sırayla ihtimaller üzerinden ilerliyoruz mecburen,
Birinci ihtimal: Yakıt basınç sensörü arızalandı ama çaktırmıyor, ara sıra stop etmeye sebep oluyor ki yavaşlama sırasında yakıt basıncının değiştiğinden şüphelenmeye başladım. Zaman zaman stop etmese de (yine yavaşlama sırasında) rölanti anlık sapıp sonrasında normal değerine geri dönüyor
İkinci ihtimal: Yakıt deposu içten dökülme yaptı ara sıra partikül gönderiyor ve stop ettiriyor. Bu ihtimalde aracın seyir halindeyken de stop etmesi bekleniyor ama araç seyir halinde değil, durmak için yavaşlama sırasında stop ediyor ayrıca zaten yakıt filtresini yeni (~100km önce) değiştirdim.
Web'de ve forumda araştırma yaptım ancak çok tatminkar yanıtlar bulamadım, farklı bir forumda çok benzer bir arıza konusunda araç sahibi sorundan, debriyaj pedal müşürü ve yağ pompası sensörünü değiştirerek kurtulduğunu söylemiş. Benim durumumda, araç otomatik ve yağ pompası sensörü ile çok fazla bağlantı kuramadım.
Taktir edersiniz ki memleketin en nitelikli otomobil forumu burası ve sanıyorum çaremi gelecek yanıtlarda bulacağım : )
Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Selamlar, saygılar.
Umut Can...