Otomatik katılımlı bes sistemi işkencesi.
Arkadalar sağolsun hükümetimiz bizi çok seviyor ya, otomatik zorla bese dahil etme kanunu çıkarmış.
Az önce şirketimden mail geldi. Zorla bese dahil ediyorlarmış. 2 ay içinde hayır istemiyorum deme hakkım varmış ama ilk maaşımdan 1 bes kesilecek sonra ben istemiyorum diyip onu iade alıcam banka yoluyla.
illa o parayı bir alıcaklar sizden sonra siz uğraşacaksınız. 2 ay içinde iptal ettirmeyi unutmayın yoksa cayamıyormuşsunuz. Ne saçma bir kanundur allahım sana geliyorum.
Ben sinirlendim çünkü bes sistemini hesapladığımda çok saçma sapan bir sistem geliyor bana.
Çünkü aynı parayı altın biriktirerek kazanıyorum zaten. En azından bozdurduğumda erken çıkma cezası diyip kazandığım %20 30 ne ise onları geri almıyor kimse. Ancak beste öyle mi 2 sene sonra paraya sıkışırsanız haklarınız ölüyor.
Katılmak isteyen katılsın tabi saygı duyarım. Birikim yapmayı beceremiyorum bari devlet zoruyla biriktireyim diyene saygım sonsuz. Tek kızdığım katılmak istemeyenleride zorla katıp sonra caymakla uğraştırmaları.
Ben şimdi içimden söverek katılımın ardından ta yurtdışından telefon açıp iptal ettirmek için uğraşıcam.