Bazı uçakların çıkabileceği hızlar.
https://scontent.fsaw1-2.fna.fbcdn.n...5a&oe=5A4A5654
Printable View
Bazı uçakların çıkabileceği hızlar.
https://scontent.fsaw1-2.fna.fbcdn.n...5a&oe=5A4A5654
b-2 kısa takmış herhalde.
bu tip uçaklarla ilgili bilgim hiç yok fakat hızlar biraz fazla gibi geldi bana , insan bedeni nasıl dayanıyor bu hızlara hep merak etmişimdir , g kuvvetinden bayılması lazım pilotların
SR-71 adamdır halen rekorunu geçen yok :)
bizimde 300 yapınca ağzımız kulaklarımıza varıyo
270 yapabilen yer uçağı Civic RS neden listede yok?
+r3p........
Araçlara maşallah ....
iyi savaş pilotu vs olmamışım memleketteki tüm uçaklarla 500-2000 km arası denerdim :D
Sr71 blackbird gerçekten özel bir uçak ilk uçuşunu 1960 larda yapmış olmasına rağmen halen rekorunu geçebilen yok. Çıkabildiği yükseklik 25km. Radara yakalanmiyor herhangi bir sekilde yakalansa bile o yukseklige fuze cikamiyor yada hizina yetisemiyor. O yükseklikten dünya uzaydan bakar gibi yuvarlak görünüyor hatta. Ne kadar doğru bilmiyorum ama bir gösteri için new yorktan londraya uçarken kule ile şu efsane diyalog geçiyor.
Pilot: Kule iyi günler 60.000 feet için izin istiyorum
Kule: İyi günler blackbird eğer başarabilirseniz 60.000 feet için serbestsiniz
Pilot: Teşekkürler kule 80.000 feeti terkedip 60.000 feet için alçalmaya başlıyorum :)
O zamanlar bu kadar yükseklikten ucabilecegi çok imkan dahilinde görülmemiş tabi. Bu arada NY- LONDRA uçuşunu 1 saat 54 dakikada gerçekleştirmiş
Onden ceker rekoru hangisinde acaba
SR-71 için hep aklıma şu gelir :
1950-1960 yılları daha doğru düzgün araba yapmayı bilmiyorken bu uçağı nasıl yaptılar? 3500 KM hıza dayanacak dış kaplama materiali nereden buldular?
Sonradan kafama dank ediyor " demek ki o yıllarda şu Amerikan çölüne düşen ufo efsanesi gerçekmiş "
topspeed'e aldanmayın önemli olan 1000-2000 kaç sec ?
b-2 ----stock
sr-71 --turbo+nos metonol+feh+emme +kapak +yazılım işlemli sanırım :D
b2 hayalet uçak diye tabir ettiğimiz uçak değil mi ? . Bence en güzel tasarım ona ait