Multijet motor soğukken çekiş düşüklüğü?
2006 model albea 1.3 multijet motor soğukken çekişi aşırı düşük vitesi 1 den 2 ye atınca çekmiyor. Yokuş başlayınca vites 3 te ise 2 ye ondanda 1. vitese kadar düşüyor ve zor çıkıyor. Ama motor ısınınca çekiş sorunu kalmıyor (5 kişi full bagaj yokuşta tıkanmıyor) ve daha öncesi araç uzun yol yapınca motoru durdurunca tekrar çalışmıyordu ve beklemek gerekiyordu. Enjektör yaptırdım ama soğukken hemen çalışan araba ısınınca çalışmakta zorlanıyordu.Yaptırdığım yerde bunların marş motoru zayıf olduğundan devir okuyucu tam okuyamıyor güçlüsünü taktırmam gerektiğini söyledi. Bazen çalışmada tutukluk yapıyor hayalet bi arıza mı var acaba. Yol bilgisayarında göstergede arıza vermiyor.( motor arıza, immobilizer, kızdırması buji vb. ışıklar motor çalışırken yanmıyor.) .Bilgisayara bağlandığında da p0704 (internetten baktım ve debriyaj müşürü) arızası yapmış ve sildik. Egr ye baktım ama göremedim bu modelde yok mu acaba. Nasıl bi yol izlemeliyim ilk dizel arabam. Ankara 'da multijet motordan anlayan arızalara nokta atışı yapacak ve emeğinin karşılığını alacak dürüst usta tavsiye ederseniz sevinirim.