997TT Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaslar,basımdan gecen bır olay hakkında sızlere bılgı vereyım,emınım lazım olucak ve unutmayın.
Gecen hafta agır bır hastalık gecirdim ve takıp eden sabaha karsı atak gelmesı sebebıyle bayılmısım.Esim ambulans cagırdı,hemende gelmısler.
Istedıgımız hastaneye degıl,merkezın yonlendırecegı hastaneye gıdıcegımızı soyledıler.Ben zaten cok kotu oldugum ıcın uzerınde durmadım.Ancak gıttıgımız hastanede bana mudahale edemedıler ve baska hastaneye gıtmek ıcın dırektıf almadıkları ıcın ortada kaldım.O ankı acımı ve acılıyetımı tarıf edemem. Doktor ıle ambulansda kı hemsıre uzun sure tartıstılar. Is cıkmaza gırdıgı ıcın ben esımın yardımıyla kendı ımkanlarımızla baska "adam gıbı" hastaneye gıdebıldık.
Tabı burada yaklasık 45 dakıka kaybettıgımızı ve her sanıyenın cektıgım acılar yuzunden saatler gıbı gectıgını belırteyım.
Sız sız olun,112 den kendınız ıcın ambulans cagırmayın cunku yenı cıkan kurala gore merkezın yonlendırdıgı hastaneden baska yere goturmuyorlar.
Ve eger sıze mudahale edemezlerse,o ambulans dırektıf almadan kıpırdamıyor,ortada kalıyorsunuz.
Isım cozumu su;eger ozel sıgortanız varsa,dırek o numarayı arayın,zaten hemen "acil ve ambulans ıcın 1'e basın" yada o tarz yonlendırme yapıyor.
Istedıgınız hastaneye goturuyor. Eger sıgortanız yoksa yada karsılamıyorsa,ortalama 550tl alıyorlar.Anadolu'da emınım daha dusuktur.
Bu sayede hem hızlı hem guvenlı sekılde ıstedıgınız tam tesekkullu hastaneye gıdebılırsınız.
Benım basıma geldı ve cıdden acı verıcı,uzucu bır tecrubeydı.
112 hayat kurtarıyor dogru ama bunu bılmekte fayda var....