Basima gelen abuk olay, ne yapabilirim?
Saçma sapan bir durumla karşılaştım, çok zoruma gitti, birşeyler yapmak istiyorum, siz değerli dostların fikirlerine ihtiyacım var,
üniversite yıllarında, İşbankasının dağıttığı öğrenci kredi kartlarından alma gafletine düştüm, kart aidatı vs yok demişlerdi,
bir süre sonra hiç kullanmadığım için, geçmiş zaman net hatırlamıyorum, 60-70 lira gibi bir rakamı, kart ücreti diye gönderdiler,
öderdin ödemezdim zıtlaşmasının ardından, bir kaç ay salladım, ihtar çektiler ödemek zorunda kaldım,
gelelim aslı konuya, o dönem ödeme yaparken 6 TL fazla yatırmışım, kartıda aynı gün iptal ettirmiştim,
aradan yıllar geçti, bu süre zarfında ne kredi çektim, nede kredi kartı aldım, geçenlerde findeksten yaptığım sorguda açık takibe düştüğümü gördüm,
tabii hemen peşine düştüm, işbankası diyor; bizle alakası yok, sizin herhangi bir borcunuz yok, zaten borcunuz olsaydı şimdiye kadar çoktan mahkemelik olmuştunuz,
eee dedim bu neyin nesi öyleyse, KKB ile görüşün dediler, aradım ordanda dediler 6 TL alacaklı olduğunuz için, takibe düşmüşünüz, rapora itiraz edin, bankadan bilgi alınıp geri dönüş yapılır size, 6 lirayı almak zorundasınız,
peki dedim, itiraz ettim, geri dönüş yaptılar, sorun giderilmiş,
geri aradım, dedim ben alacaklıyken neden böyle bir durum yaşadım?
diyor bankanız bize ne bilgi gönderirse, biz onu yansıtıyoruz,
dedim ben alacaklıyım, alacaklı olan birinin siciline nasıl olumsuz girdi yapıyorsunuz? falan ama kemküm ediyorlar,
sadede geliyim, bu hata giderildi ancak en az 2 gün, en çok 30 gün içinde yansırmış,
bu durum benim çok zoruma gitti, bunlara nasıl bir yaptırım uygulanabilir?
ayrıca ip.elik hangi kurumda onuda anlayabilmiş değilim