elimdeki 6s in miadını doldurduğunu hissediyorum artık. fiyat performans olarak önerebileceğiniz iphone modeli hangisi olur ? plus tercih etmiyorum.
Printable View
elimdeki 6s in miadını doldurduğunu hissediyorum artık. fiyat performans olarak önerebileceğiniz iphone modeli hangisi olur ? plus tercih etmiyorum.
f/p olarak 7, imkan varsa 8 veya X
Almışken güncel bir telefon al bütçe varsa 8 veya x ki bana sorarsan 7 ile 8 arasında pek bir fark yok :)
konuyu baltalamak gibi olmasın. uzun yıllar kullanmak için iphone 8 in rakibi olarak samsung s8 var sanırım. Hangisini önerirsiniz?
Konu sahibi arkadaş için;
7 ile 8 arasında pek fark yok. Şuan fiyatlarının bilmiyorum ama yakınlarsa 8 fark çoksa 7 alabilirsin. Uzun süreli kullanım içinde 7+ da 3gb ram var ve pil büyük olduğu için daha uzun süre kullanım sağlar.
Şuan mecburiyetten android kullanıyorum. Her kurduğum uygulamada kişilerimde galerime kadar izin isteme olayından nefret ettim! Varsın az özelliği olsun iOS olsun.
İmkan varsa X
Bende aynı şekilde 2013 yılından beri s4 kullanıyorum. Telefon sapasağlam çıktı. 1kere ekran değiştirdim 1 kere de su dolu leğenin içine düştü battı çıktı hala birşey yok kullanıyorum. Çok sık olmamakla birlikte ara sıra kendi kendini kapatıp açıyor ama o da pek sıkıntı değil benim için. Ufaktan da bir gözüm telefon piyasasında alsam mı almasam mı ikilemindeyim.
Genelde iphone için firma bir süre sonra kullanıcıyı yeni modeller alması için telefona ölüm güncellemeleri getirdiği söylentilerini duyuyorum. Firmanın bu taktiğine göre uzun yıllar bana hizmet edebilecek mi apple dersiniz?
Uzun dönem için iphone 8 yada samsung s8 değil de iphone 7plus mu öneriyorsunuz? Şimdi fiyatlarına bakınca 7plus 32gb fiyatı 8'in 64gb ile aynı. Bu bağlamda hem az depolama alanı hemde düşük model almak mantıksz olmaz mı? Samsung tarafına bakınca s8 hem 7plustan hem 8den ucuz bu sefer de işin içine samsung s8plus giriyor. s8plus'ın fiyatı da diğer ikisiyle aynı. Çok bilinmeyenli denklem gibi birşey oldu :D
Hayir ben aralarinda fiyat farki coksa 7 seriside alabilirsiniz dedim. Soylediginize gore fark yokmus. Tabiki 8 serisi daha mantikli oluyor bu durumda ;)
Apple'ın da kabul ettiği telefonun yavaşlaması mevzusundan dolayı ben uzak dururdum. Pil eskiyip gücünü kaybettikçe işlemci yavaşlatılıyor.
7 ile 8 arasında müthiş farklar yok.
ama plusla , plus olmayanların arasında kamerada ciddi fark var.
o yüzden 8 almaktansa 7 plus'ı öneririm.
apple bir kenara bırakırsakta şuan fiyat/performansta hala bence en iyi telefon samsung s7 edge.
evet 2 yıl önce çıktı ama bu telefonun üstüne samsung s8 ve s9 ile süperde eklentiler yapmadı.
o yüzden s8,s9 gibi aletlere 4000vermektense 2500e s7 edge almak mantıklı ;)
en güzel özelliğide suya havuza denize gözünüz kapalı sokabiliyorsunuz.
çünkü samsungun sertifikası ip68 , apple'ın ip67...
samsung , apple gibi "telelefon suya dayanıklı ama genede nolur nolmaz" demiyor yani ;)
Sanırım apple da ücretsiz pil değişimi garantisi var. Geçen arkadaşım iphone 6s telefonunu hiçbir sorunu olmamasına rağmen götürüp pilini değiştirttiğini söyledi garantiden.
O zaman seçeneklerde iphone 8 64gb ve samsung s8 plus 64gb arasında ne önerirsiniz?
Abi 3 seçenek var ve fiyatları eşit. İphone 8, iphone 7plus ve samsung s8 plus. Uzun dönem kullancısı için hangisini önerirsin?
X almak yerine 8+ almak daha mantıklı. X hala pek kullanışlı değil. Çerçeveden dolayı cogu uygulama ekranı yiyor. Plus kamera ve bataryadan dolayı
ben aldığımı en az 2 yıl kullanırım diyorsan iphone 7 plus'ı unut,artık eskidi..
apple onu tedavulden kaldıracak bir güncelleme yakında çıkartır.
samsung s8 plus biraz dar ve uzun,kullanımı pekte kolay değil gibi.
şahsen benim ellerim ufak,biraz kullanmakta zorlanıyorum.
ama kesinlikte tablo buysa kral o gibi duruyor.
son seçeneğinde iphone 8 olsun ;)
bu X için duyduğum/okuduğum şikayetler gerçekten var mı ? Face ID problemliymiş, home tuşu olmadığı için uygulamalar arası geçiş veya kapatırken problem yaşanıyormuş. Elimde hiç açmadığım X var, hazırda kullandığım 8+ var, gördükçe açayım diye şeytan dürtüyor ama bir türlü cesaret edemedim.
geçen ay s8 aldım, öncesinde iphone 6 kullanıyodum. iPhone kullanan biri android alışması zor. telefon ayırt etmeyen biri s8 den pişman olmaz, kamera vs gerçekten güzel. ama ben alışamadım. iPhone 7 plus aldım. en ideal kullanılabilecek telefon.
Ekipte x kullanan var, orta tuş insanı katil eder. Hele araba kullanırken tek elle navigasyon açmaya kalkarsan yandın.