Yekta Nickli Üyeden Alıntı
Yaklaşık 1 senedir 2017 integra kullanıyorum, öncesinde 2016 xmax 250 vardı.
Tmax ile karşılaştırma yapamam tecrübe etmedim ama integra karma kullanım için gayet mantıklı bir motor diyebilirim. Hacmine göre çok az yakıyor, hatta xmax 250 ile neredeyse aynı yakıyorum. Şehir içi bol trafikli ve sert kullanımda 4,6lt, biraz dikkat ederek 4,3 lt civarı yakıyor. Uzun yol sakin kullanımda 4 litre altında yakmak mümkün.
Alınacaksa kesinlikle makyajlı kasa olmalı derim. Hem ön amortisörler showa ile değiştirilmiş, konfor artmış ve frenaja çok artısı olmuş. Makyajsızların frende aşırı öne yığılma yaptığı söyleniyor. Makyajla şanzıman revize edilmiş, 3 kademeli spor modu eklenmiş. Ayrıca açı sensörü eklenerek viraj içindeki gereksiz vites değişimleri engellenmiş. DCT şanzıman kesinlikle çok iyi çalışıyor sürüş modunuza hemen adapte oluyor ve sakin kullanımda neredeyse hissettirmeden vites değişimi yapıyor. D modunda bile olsa spor kullandığınızda motor freni yapıyor vs.
Arka çanta ile birlikte artçı için de çok rahat bir sele sağlıyor. Ama uzun yolda sele biraz sert kalabiliyor, shad konfor sele ile değiştirilebilir ya da custom yapanlar da var.
Servis 6000km de bir giriliyor, servis fiyatları yamahaya göre biraz daha uygun diyebilirim.
Aktarmanın zincir olmasının avantajı ve dezavantajı var. Kullanım keyfi çok daha iyi varyatöre göre fakat yağlama ve ayarlama gerektirdiği için biraz daha külfetli scooter için.
Şehir içi kullanımda gidonu dar olduğu için aralarda takılmadan kullanabilirsiniz fakat normal bir scootera göre biraz ağır kalıyor doğal olarak.
Yol tutuşu bence güzel, sadece üzerindeki bridgestone battlax lastikler kötü, geç ısınıyor daha iyi birşey ile değiştirmek gerekir.
Genel performansı 750 lik bir motor için az olabilir ama kıyaslanılan sınıfta başarılı, ara hızlanmalarda akıcı, top speed olarak 190+ km leri görmek mümkün.
Özetle herşeyden biraz olsun, her yola gelsin derseniz bence pişman olmazsınız.