Disk ve balata değişimi sonrası problem
Dün titreme olduğu için 92bin km deki orjinal disklerimi ve balatalarımı değiştirdim. Balatalar 30bin km önce değişmişti ama diskle beraber değiştirmenin daha uygun olacağını düşünere yeniledim.
Fakat sonrasında frenler ısındıktan sonra özellikle sol ön tekerde balatalar sıkıyor, dün az bir deneme sonrası duman çıkınca anlayıp geri götürdüm. Kaliperlerdeki pistonlar yenilenen disk ve balata nedeni ile en dipte geri çekmeyi tam yapamıyordu. Akşam sökülüp bakıldığında pistonlarda paslanma olduğu görüldü ve temizlendi hidrolik te kısmi yenilendi ve geri takıldı. Bugün teslim aldım biraz zorladım dünkü kadar kötü değil ama özellikle sol tekerde yine daha fazla ısınma ve hafif koku söz konusu.
Götürdüğüm yer komple kaliper veya tamir kiti değişimi gerektiğini söyledi. Haliyle değişim öncesi böyle bir durum olmadığı için bende de soru işaretleri var. Daha önce tecrübe eden oldu mu?
Açıkcası son 60bine kadar serviste götürüyordum hidrolik hiç yenilendi mi bilmiyorum, yenilenmedi olarak varsayalım