4 sene önce kapatılan Turkcell hattına icra
dün posta kutusunda Reel Alacak Yönetim AŞ diye bir yerden gelen icra takibi öncesi ihtarname diye bi kağıt buldum. üzerinde hiçbir bilgi belge yok. Turkcell bize alacağını devretti, 108 tl borcunuz var, ödemezseniz icraya gidicez 220 tl olacak falan filan. bugün aradım kurumu, 19.01.2015 tarihinde kapattığım şahsi hattımdan borcum olduğunu söylediler, göya kendileri devir almışlar. borçlu olduğum fatura nerde, tarihi sayısı nedir, ne zaman tebliği edilmiş bana dedim. hık mık, fatura diil de kapanırken ilk abonelik sözleşmenizden kaynaklı olarak çıkıyor bunlar falan dedi. benim hattım 1998 yılında açıldı dedim, elinizde imzalı bir sözleşmem var mı, gösterin bana, nerden oluşuyor bu borç dedim. sözleşme bizde yok da, turkcell'den isteyin de bada bada bıdı bıdı, ağzıma geleni saydım kapattım.
turkcell'i aradım, 47 tl borcunuz varmış, devretmişiz dediler. fatura, sözleşme sordum, doğal olarak yok. isterseniz örnek sözleşmelerimizden gönderelim dediler. s..... gidin dedim. ben de firmaya dayandım döşendim. borcum olduğunu iddia ettiğiniz şeyi ispatlamazsanız dava açacağım dedim.
böyle bi dolandırıcılık görmedim, hattı kapattıktan nerdeyse 4 sene sonra borç çıkartıyorlar, ne bir fatura var, ne bir gerekçe, ne bir dayanak. böyle bir şey olabilir mi? var mı başına gelen?