VolksWagen Manisa'da kurulacak fabrika sonrasýnda üretime geçince daðýtýmý da üzerine alýp Doðuþ Otoyla anlaþmayacakmýþ.. Hayýrlý olsun inþ....
Ferit Şahenk'e Volkswagen şoku!
Printable View
VolksWagen Manisa'da kurulacak fabrika sonrasýnda üretime geçince daðýtýmý da üzerine alýp Doðuþ Otoyla anlaþmayacakmýþ.. Hayýrlý olsun inþ....
Ferit Şahenk'e Volkswagen şoku!
Haber doðruysa oh olsun diyeceðim...
10 sene garanti verilen DSG'den bile para kazandýklarý iddiasýnda biri olarak güzel diyeceðim.
Acaba tamamen kendileri mi dahil olacaklar. Bakalým onlar ne yapacak, göreceðiz.
O iþler ha deyince olmaz zannýmca. Anlaþmalarýn belli bi süresi, þartlarý vardýr illa ki. Bu arada vw kendi gelince de pek deðiþiklik olacaðýný sanmýyorum. Mazda ve Psa geldi de ne deðiþti ki müþteriye yaklaþým anlamýnda. Hele Mazda araç satmamak için elinden geleni yapýyor.
Haberi bir de su sekilde okuyabiliriz, Ferit Sahenk turkiyeden bir yatirimini daha cekiyor.
Aslýnda PSA'dan sonra parça fiyatlarý hatýrý sayýlýr derecede düþtü. Ayný þekilde bakým fiyatlarýnda da revizyona gittiler. 1.6 E-hdi Mcp C5 için telefonda hiç pazarlýksýz 700 TL yað/filtre v.s. standart 15 bin bakým fiyatý almýþtým (Denizli yetkili).
piyasanýn tadý tuzu kalmadýki belkide iþlerine geliyordur býrakmak isteseler býraktýrmazlar yaptýrýmlarý vardýr :)
1-Þimdi bu sene içinde VW AG ile Doðuþ Holding süresiz olarak DS anlaþmasý imzaladý. Normalde belli periyodlar ile yenilenildi. Arasý o kadar iyi yani. Taraflardan biri býrakmadýðý sürece zaman limiti olmadan Doðuþ Otomotiv Servis ve Ticaret A.Þ distribütör olmayý devam edecektir.
2-Ferit Þahenk imalat, istinye park gebze park gibi pek çok yatýrýmýndan vazgeçti aðýrlýklý olarak hizmet ve e-ticaret kovalýyor.
3-VW AG üretim yaptýðý hiçbir ülkede distribütör olmaz satýþ ve satýþ sonrasý operasyonlarýný bizzat ülkede kurduðu yerel þirkette yürütür.
Ne olacak bende bilmiyorum valla. :D
Mazda için þunu söyleyebilirim, 19 yaþýnda mx5'im var istediðim parçayý ellerinde yoksa bile öncelikle varsa avrupa yoksada nerenin stoðunda varsa hemen getiriyorlar. Bir çok markada bu yaþta arabaya yetkili serviste yað bakýmý yapacak parçayý bile bulamayabilirsiniz. Ben bir çok parçasýný yetkili servisten getirttim. Hatta 91 model mx5'ini yetkili servise götüren ve parça alanlar var. Sadece Ýzmirdeki servis biraz sýkýntýlýydý. O sebepten Ýstanbuldaki servisten getiriyorum parçalarý. Ýzmirdeki bayiyle sözleþmelerini bitirmiþler zaten. Yeni bayii gelecek.