Vaillant Türkiye - Muz Cumhuriyeti Örneði...
Uzak durun, almayýn, aldýrmayýn, bakým, servis vs istemeyin, isterseniz telefonda baþtan ödemeyin :) Kurumsal görünen, bakkal olarak davranan iþletmelerden biri.
Þu 1 haftada çýldýrttýlar beni.
Geçen C.tesi'ye randevu aldým, 16:00-19:00 arasý dediler, iyi dedik bekledik, saat 19:30 oldu ses yok, çaðrý merkezini arýyorum, efendim kapatmýþlar ulaþamýyoruz diyor. Yahu dedim bu nasýl saçma iþ, gelmeyecekse bari arasýnlar?! Efendim biþey yapamýyoruz. Ýyi iptal edin o zaman servis falan istemiyorum dedim. Tamam dedi iptal iþlemi açýyorum, Pazartesi kartýma iade olsun dedim, telefonda çektirmiþtim... Efendim iadeleri Cuma günleri yapýlýyor. Ýyi hadi dedim öyle olsun.
Bu arada adresimde de ufak çaplý bi yanlýþlýk var, her arayýþta düzeltiyorum, güncellemeyi de beceremiyorlar. Onun için de carladým, sisteminiz o kadar ciddiyetsiz ki, adres güncelleme bile yapýlamýyor dedim. Aaa evet dedi birisi sonunda bi yerlerde ayrý bir notu görebildi. Tekrar adres sormadý :)
Tabi ne oldu dersiniz...
Bugün Cuma, hayýrlý Cumalar. Para yok. Arýyorum, efendim dilekçe göndermeniz gerekiyor.
Yahu dedim siz hasta mýsýnýz, C.tesi günü iptal ettiðimde arkadaþ hiç böyle biþey söylemedi. Efendim arkadaþlarýn arayýp söylemesi gerekiyordu falan filan.
Peki dedim telefonda lafla para çekiyorsunuz, niye dilekçe istiyorsunuz dedim, dilekçe falan yok, iptal edin dedim. Yine kavga gürültü, kapattým :)
Þikayetvar'a bakýyorum, iade konusu da zaten sýkýntýlý...
Bi daha aradým, tamam dedim böle böle, size lanet edip servis hizmetini isteyip bi daha da yüzünüze bakmamak gerekiyor, servis randevusu verin dedim. Yarýna randevu dolu, veremiyoruz, iyi, 8'ine aldým, 18:00'den sonra gelsinler diye de not düþürttüm.
Ýki dk sonra sistemden sorgulayýnca Planlanan Zaman 09:30-11:30 yazýnca yine bi ana avrat düz gittim. Bunlar kesinlikle dalga geçiyor dedim :) Tekrar aradým, çaðrý merkezi ses kaydý randevumu tekrar etti ama saatini 09:00-19:00 arasý diyor :) Hee dedim burada da farklý, demek ki sistem sallamasyon gösteriyor saati...
Bi elemana baðlandým, dedim böle böle, emin olmak için aradým. Yok dedi, notunuz burada, sisteme bakmayýn... Ýyi peki ama dedim eþim evde olamayacakmýþ, C.tesi gününe alalým dedim. Yarýn mý dedi, yok dedim, biraz önce görüþtüðümüzde yarýn doluydu, haftaya C.tesi olabilecek herhalde dedim. Kýz baktý yoo dedi yarýn boþluk görüyorum.
Haydaaa... :D Ýyi dedim benim için daha iyi, yarýn gelsinler bitsin bu iþ, kurtulalým bi an önce...
Þu manyaklar yüzünden yaþadýðým boþ sinire mi yanayým, vakit kaybýna mý...
Görüþtüðüm kýzcaðýza biþeyler söyleyip duruyorum, kusura bakmayýn diyo. Ya dedim siz benden niye özür diliyorsunuz, kendiniz için diliyorsanýz hiç gerek yok, çünkü sizlik bi durum yok, Vaillant adýna diliyorsanýz hiç gerek yok, çünkü adamlar ne sizin özrünüzü ne de müþteriyi sallýyor, kusuru ben zaten size söylüyorum, biþey deðiþiyor mu, bunu þikayet olarak alýyor musunuz, yok... Ee dedim o zaman? Sisteminiz zaten biþeyi çözmüyor, en güzeli dedim biz bu þekilde bitirelim bu iþi, rahat edelim, daha da Vaillant'ýn V'si ile muhatap olmayýz dedim. Benim de elimden biþey gelmiyor diyor.
Bakkal þeklinde iþletilen iþletmelerden biri... Baþta aman uzak durun dedim de, hangi birine yaklaþacaksýnýz ki, kafa ayný Türk kafasý olduktan sonra, hepsi bakkal iþte.
Her seferinde þu yazý geliyor aklýma:
Turk Milleti ve “Sikinin Ucuyla İş Yapmak” Gerceği - Guven Avni Coş - Medium