imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı
Yeri gelmişken sorayım, tünellerde 80km/h hız sınırı aşılırsa ceza geliyor mu? Affedersiniz, kendimi artık enayi gibi hissediyorum. Ben 80km/h ile gidiyorum, muhtelif otobüs şirketlerine ait otobüsler, tır şoförleri sanki uçarcasına gidiyorlar. Hatta, altında RS6 var gibi 2.0TDİ kullanan Audi pilotları adeta tünelde sınırları zorluyor.
Hele İzmit tarafındaki tünellerde sanırım bir ben bu sınıra uyuyorum. Geçen haftalardan birinde Adapazarı'na giderken tünelden 80km/h ile gidiyorum diye arkamdaki tır şöförü utanmasa tampona dayanıp ittirecekti. Sellektör üstüne sellektör, temezenk sanki durduk önünde, tabakhaneye mi yetişiyor ya da altındakini kamyon değil de başka birşey mi sanıyor nedir?
Bazı yerlerde de malesef kaç km/h ile gidilmesi gerekiyor levha yok. Bölünmüş yol diye güvenip 110km/h ile gidiyorsun halbuki geçtiğin yer Belediye'ye aitmiş efendim oradan 80km/h ile geçmek gerekiyormuş. Münceccimmiyim birader kim hangi yolu yaptı diye bilmek zorundamıyım, koy oraya bir levha bitsin gitsin. Uymayana ceza gönder.