Audi A3 sedan için coilover tavsiyesi..
Merhabalar, başlıkta belirttiğim gibi 2017 model makyajlı audi a3 sedan sportline 1.6 tdi bağımsız süspansiyonu olmayan araca sahibim, aracımın üzerinde 225/40-18 ölçüde Pirelli Pzero Pz4 lastikler ile kullandığım 18 jantlarım var. Halihazırda H&R marka 3,5 santimetrelik spor yaylarım var. Yayların kalitesi ile ilgili herhangibir sıkıntım yok fakat yaşadığım şehrin en azından kullandığım güzergah yolu çok iyi olmadığı için konfor açısından beklentim daha yüksekti aracıma coilover almak gibi bir niyetim var.
Sınırlı bilgim ile yapmış oldugum araştırmalar sonucu ''kendimce'' seçeneklerimi şimdilik 3 modele kadar indirmiş durumdayım.
1 - St markasının XA modeli birinci tercihim, yükseklik alçaklık ayarının yanında sertlik yumuşaklık ayarının olması ve TwinTube olmasının şehir içi kullanım için ideal olması bilgisine ulaştım,
2 - Bilstein B14 Pss, bu süspansiyon seti, bu setin sadece yükseklik ve alçaklık ayarı var yalnız st xa'dan artı olarak galvaniz paslanmaz gövdeli olması ve MonoTube olması.
Bu iki setin arasında nüans denecek kadar az fiyat farkı var hatta şöyle diyebilir aynı fiyat, açıkçası %55 st xa - %45 B14 Pss durumundayım,
3 - St X, bu set digerlerine göre bir miktar daha ucuz bu setin sadece yükseklik ve alçaklık ayarı mevcut.
Amacım imkan dahilinde maksimum konfor ve güzel görüntü, karar verdigimde seti yurtdışı sipariş şeklinde alacağım
Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var, degerli düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim,