Corsa C 1.3 cdti easytronic mi Fieasta 2 1.4 tdci yarı otomatik mi? modeo mk3 mü?
Selamun aleyküm
Ortalama 80 bin TL bütçe ile dizel otomatik araç arayýþý içindeyiz. Km leri þaha kalkmamýþ olanlardan, hal böyle olunca 2 model gözüme çarptý biri corsa c 1.3 cdti diðeri fiesta 2 1.4 tdci. Ýkiside yarý otomatik daha önce yarý otomatik hiç kullanmadýk tecrübemiz olmadý þehir içi þirket aracý olarak kullanýlacak.
Araþtýrdým biraz iki modelide detaylý bilgilere çok ulaþamadým. Araþtýrdýðým kadarýyla ford'un yarý otomatik þanzýmanýnýn corsaya nazaran daha hassas ve arýzaya meyilli olduðunu gördüm kullanýcýlarýn çoðu ýsýnýnca ve trafiðin sýkýþýk olduðu yerlerde muhakkak arýza ýþýðý yaktýðý sönmesi içinde stop edip ortalama 5 dk beklenmesi gerektiðinden bahsedilmiþ. Corsada böyle bi problem yaþayan göremedim ama arýza ýþýðýný yakýyormuþ bazen.
Bu otomatikleþtirilmiþ þanzýmanlar hakkýnda bilgiye sahibim çalýþma prensibi ve yapýsý olarak merak ettiðim noktalar bahsedildiði kadar gerçekten arýzalý þanzýmanlar mý bu iki modelin þanzýmanlarý þehir içi kullanýmda ve trafikte çok rahatsýz eder mi geçiþler kalkýþlar özellikle kullanýcý ve daha önce tecrübe etmiþ forumdaþlarýmýn yorumlarýný beklemekteyim.
Bu iki model için olumlu dönüþ olmazsa en son çare biraz daha bütçe zorlayýp ( en son isteðimiz bu tabi bütçe kýsýtlý çünkü ) mondeo mk3 dizel otomatik düþünüyoruz bunun hakkýndada bilgisi olan paylaþýrsa sevinirim. Bu araç içinde çok olumlu yorum okudum olumsuz yönleri 2007 altý modellerde esp olmayýþý sarsýntýlý ve gürültülü çalýþýyor olmasý ve rölanti yada D yada R vites konumunda frene basýp bekleyiþ sýrasýnda kabini fazla sarsmasý.