Beyaz Duman ve Çiğ Yakıt
Araç 2008 model MK2 Ford Focus 1.6 TDCi. Araçta downpipe, küçük, dandik filtre, hybrid turbo ve yazýlým var. Araçta egzoz manifold contasý, MAF sensörü deðiþtikten ve hybrid turbo takýldýktan sonra henüz yazýlým bile yapýlmadan beyaz duman gelmeye baþladý. Bu saydýklarým ayný gün yapýldýðýndan dolayý sorun hangisinde bilmiyorum. Birde bunlar yapýlýp, teste çýkýldýðýnda beyaz duman baþladý. Araçta bir gram yað ve su eksiltme, performans düþüklüðü yok. Atýyorum araç sýcak olsa bile trafikte ýþýklara duruyorum, durmaya yakýn ayaðýmý gazdan çekince beyaz duman baþlýyor ve durduðum sürece atmaya devam ediyor. Sýcakken boþta gaza bastýðýmda da beyaz duman veriyor araba.
-Bunlar yapýldýktan sonra bir süre arabayý hybrid turboya göre yazýlým yapýlmadan da kullandým, yakýtta artýþ var. Sabit hýzda gitsem bile 1,1.5 litre yakýt artýþý var.
-Yeni MAF sensörünü eskisiyle deðiþtirdim sorun devam ediyor.
-Hybrid turbo ilk takýldý sorun yok. Ayar için ikinci kez söküldü takýldý duman sorunu baþladý. Turbo takýlýrken egzoz montaj pastasý downpipe aðzýna deðil turbonun egzoz tarafýna sürüldü. Bundan olabilir mi? Dediðim gibi yað ve su eksiltme yok.
-Yað çubuðundan baktýðýmda motorun yaðý bi týk fazla gibi fakat olmasý gerektiði gibi 4 litre yað eklendi arabaya. Birde yukarda saydýklarým yapýldýktan sonra duman atmaya baþladý araba.
-Uzun bir yatýþ sonrasý soðuk havada marþ yapýldýðýnda bazen yere nemli çið mazot atýyor yere atýlan mazot kuruduktan sonra bildiðimiz siyah toz kurum kývamýnda.
Yardýmcý olabilirseniz çok sevinirim, herkese iyi forumlar.