Araç Önerileriniz - Ort. 800K Bandı
Merhabalar,
Tek kapı MK1 Focus kullanıyorum fakat arka koltuğa geçişlerde sorun oluyor özellikle anne ya da baba inip binerken.
MK1 kasa olduğu için modeli de bir hayli var tabi, şu sıralar elden çıkartıp 4 kapılı, hatchback ya da sedan öncelikli bir araç bakıyorum.
7-8 yıldan daha yaşlı olmaması (max 10) için biraz filtre ekledim ***** siteye ama karşıma gelen arabalar pek tatminkar değil.
Clio, Symbol, 301, C-elysee, Egea kesinlikle düşünmüyorum.
B segment herhangi bir araçla da ilgilenmiyorum bu sebeple Polo, Ibıza, Fabia, City, 208, C3, Yaris vb. araçlar ile de ilgilenmiyorum.
C segment ve 4 kapılı olması şart, düz ya da otomatik vites farketmez (DSG korkum var sadece), benzin ya da dizel olabilir ama LPG'ye karşıyım. LPG takılıp çıkartılmıştan ziyade mümkünse hiç LPG takılmamış araç olabilir benzinli tarafında. Yıllarca atmosferik araç kullanmış birisi olarak son birkaç yılımı turbo araçlarla geçirdiğim için haram beygire alıştım, atmosferiğe dönmek beni pek tatmin etmeyecektir. (NOT: 98 model Alfa Rome 156 2.5 v6'ım vardı güzel zamanlardı ama mevcut yakıt fiyatları ve eş-iş arası mesafeden dolayı şu an mümkün değil böyle bir araca yönelmem)
Günlük araç olarak kullanılacak, evden işe - işten eve. Dolayısıyla yakıt sarfiyatı da biraz ön planda olacak.
Bu fiyat grubunda kabin yalıtımına çok takılamıyorum tabi ama yol sesini çok da içeri almayan (hani Corollaya göre Civic yalıtım olarak bir tık daha iyidir) bir araç olsa daha güzel olur.
Önerilerinize açığım, tavsiyelerinizi bu doğrultuda paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.