Clio mu? C3 mü? C3 AirCross mu? Kafalar Karışık
Merhaba arkadaşlar,
7 yıldır Citroen DS3 1.6 HDi sahibiyiz ve her ne kadar severek biniyor olsak da artık yaş küçültme ihtiyacımız olduğu için sıfır bir araba almayı planlıyoruz.
Aslında yola C3 Shine 1.2 Puretech ile çıktık fakat bayide 2023 C3 Aircross için sadece 100 bin TL farklı bir fiyat teklif edilince gönlümüz C3 Aircross'a kaydı. Fakat sonrasında aracımız modifiyeli olduğu için takasta almayız falan dediklerinden dolayı Citroen ile vedalaşıp hiç aklımızda olmayan Renault bayisine girdik ve 2010 model 161 binde olan aracımıza 400K teklif aldık. Al sat vs ile uğraşmak istemediğim şimdilik bu seçeneğe sıcak bakıyoruz.
Clio'nun turuncu olan Alpine paket modelini çok beğendik. Koltuklar vs çok güzel ve içine oturunca güzel bir his veriyor araç. Fakat tabii ki C3 Aircross kadar ferah değil içi.
Sonuç itibariyle siz olasınız ne yapardınız?
C3 Shine 1 milyon (2024)
C3 Aircross Shine 1.150 (2023)
Clio 1.0 Alpine 1.120 (2024)
En ucuz C3 evet fakat Citroen'in aracımızı almıyor olması biraz bizi rahatsız etti ki kendi markaları bir araç ve tüm orijinal parçaları da duruyor aracın hepsini vericem dedim ama 2 Citroen bayisi de maalesef kurumsallıktan çok uzak bir tavır sergiledi hatta bir bayide "patron firmalarıyız zaten patronlar 2. el almak istemiyor." gibi bir söz söyledi çalışan.
Şuan ön planda bizim için Clio yolu görünüyor ama iyi kötü deneyimi olanların yorumlamasını merak ediyorum.
Yılda 6000-7000 km zor yapan bir araç kullanıcısıyız. Gazlama derdimiz yok aracı full CC'de kullanıyorum ve sakin sakin gidiyorum genelde.
+ olarak aracımız da satılık. Bayi kazanacağına bir birey kazansın derdindeyim o yüzden özellikle Tech'den biri çıkarsa bayi fiyatına vericem Cumartesi gününe kadar. Cumartesi yıllık bakım vs yaptırıcam bu nedenle bir tık fiyatı bayi fiyatından yukarı çekerim.