220T Nickli Üyeden Alıntı
Hisseyi hacizlik etme en temizi denilebilir.
Bu davaya ihtiyaç duyanlar genellikle iletişim problemi olan aileler oluyor. Tarafların ortak yol bulamaması davanın seyrine bile yansıyor. "Siz kimsiniz,mirasçılarınız kim?" bunun teşhisi bile oldukça zaman alıyor. Dava fazlasıyla uzun sürdüğü için neredeyse her celsede mirasçılardan biri ölüyor ve onun da mirasçıları hak sahibi olduğu için sistem başa sarıyor. Bu işler bittikten sonra değerleme,ilana çıkma süreçleri başlıyor. Bazı mahkemeler tamamen internet üzerinden satış yaparken bazıları fizikî ihaleyi tercih ediyor.(Şimdi ne oldu bilmiyorum.) Gidip ihaleye girebilir, payınıza düşeni artırmak için teklifi yükseltebilirsiniz.(Simsarlar ve mirasçılar ile sürtüşme garantili) Bu işleri de halledebildiyseniz satış sonrası vergi kesintileri başlıyor.Tellaliye parasından tutun da şu an emin olamamakla birlikte cezaevleri için yemek parası gibi bir kalem de dahil olmak üzere çokça kesinti var.Hayret etmiştik böyle bir kesinti olduğuna.Buraları da atladıysanız toplam gelir ortaya çıkıyor. İçinizden birinin vergi borcu varsa parayı donduruyorlar. Benim onlarla ne alakam var, benim payımı verin diyorsun,vermiyorlar. Vergi borçlusunun borcunu paranın tamamından almaya çalışıyorlar.Devlet alacağını alır,siz kalanı paylaşın gözüyle bakılıyor. Yol yordam bilen insansanız aşılıyor ama çok can sıkıyor. Süreç böyle,hepsini yaşadık.
Önerim: Hissedarlara haber gönderin, paramı alıp hissemi devredeceğim,deyin. Belki talip olup sizi aradan çıkarmak isteyen olur.