Bmw F10 520İ ve 525D XDrive Hkk.
Selamlar herkese;
F10 kasalara bakmaya başladım ciddi olarak. Eski bir Bmw kullanıcısıyım. (E39 5.30İA,E92 320D) Özetle hangi kasapların veya kıl adamların bu araçları kullandığını az çok bildiğimi düşünüyorum :)
F10'un kötü tarafı (diğer modellerde de benzer durum var aslında), çoğunluğunun kötü ellerde olması ve bakımlarının adam gibi yapılmaması/değişmesi gereken parçaların zamanında değiştirilmemesi kaynaklı "Bmw'ye yaklaşma" algısını güçlendirmeye eğilimli olduğu derim.
Nihai durumda 2 alternatif arasındayım;
5.20İ alarak, yazılım ile 230-240bg bandında kullanmak;
525D Xdrive alarak standart haliyle devam etmek arasında kaldım. Nedense 520D'lere yönelmedim ama düşük km,servis bakımlı bulabilirsem olabilir mi,evet olabilir.
Düşündüğüm donanım seviyesi Executive M paket. Düşük km,belirli donanımları olan M paket'te olabilir. Ancak kesin olan M paket olması.
Km olarak mümkün olduğunca düşük olmasına özen gösteriyorum. Yetkili servis bakımlı olması tercih sebebim,arayışım esnasında.En azından geçmişi bilinen bir araç olmalı.Eş/dost yönlendirir ise bakabilirim. 200K üzerine kesinlikle girmem.
F10 kullanan arkadaşlarımdan ricam; sizce hangi motor tipi ile devam etmeli? F10'ların kronik hastalıkları nelerdir?
Örnek olması açısından aşağıdaki aracı paylaşayım.Full yetkili servis bakımlı..173K'da ama geçmişi belli. Sahibi Enes bey sağolsun bayağı bilgilendirme sağladı. Bu çorba piyasada fiyat aralığı ne olmalı diyeceğim ama herkesin malı kıymetli,birşey diyemiyorum da.
İLan no : 1206241073