Eski Mülk Sahibinin Evi Henüz Teslim Etmemesi
Genelde arabalarımla ilgili açtığım konudan sonra,Birgün böyle bir konuda da danışmak kısmetimizmiş.Forumda aramızda illaki avukat arkadaşlarımız yada bunu tecrübe etmiş olanlar vardır.Büyük bir hevesle alıp yaptığım A3 aracımı ev almak için satmıştım hatırlayanlar olacaktır.Araya birkaç ticaret için araçlar girdi ve sonunda 27 Aralıkta araba sevdalıları için en gerekli olan kapalı otoparklı bir daire almak nasip oldu.Emlakçı kayınpederimin tanıdığıydı.İlan açıklamasında mülk sahibi oturuyor taşınma arifesindeler eşyalar bu sebeple dağınık ve düzensiz satılır satılmaz ev boşaltılacaktır diye büyük puntolarla yazılmıştı.İlana girer girmez biz gördük gidip evi.Gerçekten de içerisi toparlanma şeklindeydi.Evde bir beyefendi ve yanında kaldığı validesi varmış.Ev kadının üstüne bu da lafta manevi oğlu.Biz evi bir hafta içinde satın aldık.Sürekli soruyorum sorun çıkarmazla dimi diye ,yok hallederiz çıkacaklar diyorlar.Tam tapuya gideceğimiz sabah kayınpeder yine sordu.Abi 1-2 aya çıkacaklar demeye başladılar.Bende tapudan önce tahliye taahütü istedim.Bi tapuyu halledelim konuşur alırız diye aceleye getirdiler.Bende huylanıp emlakçının 50 bin lirasını tapuyu aldıktan sonra kestim.Çıkar hemen bu parayı öyle alacaksın diye.Tabi bi celallendiler ortaklarıyla sonra duruldular.Tapuya da kadının vekaleti olan biri geldi.Kadının okuma yazması yok.Tapudan sonra vekaletteki adresten muhtara ulaşıp bir şekilde kadının öz oğluna ve kadına ulaştım.Elektrik,suyu da bu arada üstüme aldım.Diyorum çıkmanız lazım ay sonuna kadar süre veriyorum ocak sonu boşaltın evi.Bana diyor ben emlakçıya söyledim 2 ay süre isterim daha önce de boşaltırım sözüm söz diyor.Elektrik suyu kesmek ayrı konu onu zaten hemende yaparım.Aile falan yaşamıyor evde.Kadın da sarıyer de kalıyor.LAfta ordan daire almış onun içindeki kiracı boşaltmamış evi henüz.Dava falan açmak mesele onu da açarım.Ama bunun en kısa yolu nedir?İhtarneme de çekeceğim.Ama işi inada bindirmelerini istemiyorum.Eve adam göndermek zor kullanmakta mesele değil.Ama kendi istekleriyle çıkıp gitsinler.