-
Astra h gtc 2.0t
Merhabalar Z20LER motor kodlu Astra H GTC araca sahibim. Gecen sene uygun fiyatlı sıfır Mahle marka K04 turbo bulmamla birlikte eski K03'ten kurtularak kısmi OPC setupa gectim. Turbonun kalitesi mükemmel olsa gerek 10k km yapmadan dokum manifoldu catladı. Muhatap bulamadım. Velhasil şu an orjinal Borgwarner K04 yaklasik güncel kur ile 80.000 TL gibi bir fiyat cikmakta. Isin aslı stock K04'e o paraları vermeyi düsünmüyorum. Replika ya da benim aldığım turbo gibi piyasada çok fazla 20-30k bandında turbo var ama güven vermediği için tekrar tercih etmeyi düşünmüyorum. Sorum şu ki benim araçtaki turbo yapısı egzos salyangozu manifold ile birlikte olduğu için çok fazla seçeneği yok. Orjinalin dışına çıkıp custom bir manifold ve üzerine farklı bir turbo düsünüyorum. K04 ile 1 bar civarı 1900 rakımlarda 100-200 kadran 16 sn gibi bir süre alıyordum. Orjinali modifiyeli olarak Klassen'in K04 ve K06 sı mevcut ama hem tedarik hem fiyat açısından bana biraz uzak geliyor. DBilas'ın T25 flansşlı döküm manifoldu var. yaklaşık 450 Euro. Eğer maliyet-performans ortalamasını tutturabilirsek el yapımı manifold da tercih edebilirim ama hangi egzoscu düzgün yapar ne eder bilmiyorum. Custom bir manifold konusunda tedarik ya da üretim konusunda kimden yardım alabilirim? Ve custom girileceği zaman hangi turbo modelini kullanabilirim? Aracım motor içi stock ama fazla bir basınç açmayı şu anda düşünmüyorum. İleriye yatırımlık bir şey de düşünülebilir (motor içi yapıldıktan sonra bu turbo ile basınç açılabilir gibi)
Dbilas'ın web sayfasında GT28RS, GTX2867R, GT2871R gibi manifoldla birlikte bir çok kit bulunmakta.
Piyasada C20-Z20 motor kullanan Astra F GSİ, Astra G Bertone Turbo, Astra H GTC kullanan ve tecrübe sahibi kişilerin yorumları benim için çok değerli olacaktır. Teşekkürler.
-
c20xe astra f gsi kullanıcısıyım. Turbo kısmı ile ilgili bilgim yok. Bulunduğunuz il Erzurum ise bu işlere uygun bir yer değil. Ben de Erzincan'da yaşıyorum. Aracın ufak bakımlarını kendim yapıyor, triger değişimi, sente ayarı vb daha komplike işlemler için sivas'a gidiyorum. Sizin durumunuzda Ankara Opel Garage Hakan abi, Ankara Booster Performance Erhan abi hem setup konusunda size bilgi vereceklerdir hem de istediğiniz işlemleri düzgün şekilde yapabilirler. Daha önce çok sayıda opel'e setup yapmış, yüklemiş, koşturmuş kişiler. Kendilerine ulaşıp bilgi almanızı, kafanıza yatarsa ise mekanik işlemleri ankara, istanbul, izmir gibi şehirlerdeki opel konusunda tecrübeli garajlara yaptırmanızı öneririm.