Civic 1.6 dizel kalkıştı titreme sorunu hk.
Merhaba,
Arkadaþlar 1 ay kadar önce dizel 1.6 cývýc araç aldým ekspertizinde belirtmesiyle baský balata deðiþimi ihtiyacý olduðunu bilerek aracý aldým. Servis ismi paylaþmak doðru olmaz ancak çok sevdiðim ve güvendiðim bir Honda özel servisinde iþlemleri yaptýrdým. Titreme sorunu çözülmemiþ olmasý sebebi ile 3 kere þanzýman indi ilk seferde baský balata deðiþimi exeddy marka ile bilya dahil yapýldý þanzýman yaðý ve hidrolik deðiþimi ile yapýldý volan ýn iyi olduðunu yüzeyini zimpara ile temizlediklerini ve hala hafif titreme yaptýðýný zamanla volan yüzeyi ile uyum saðlayýp düzelebileceðini düzelmezse volanýnda deðiþeceðini belirttiler.
Aracý teslim aldýktan sonra 15 - 20 km kadar fena deðildi sadece vites geçiþlerinde kavrarken hafif sallama yapýyordu sonrasýnda ise baský balata deðiþmeden önceki halinden kötü duruma geldi ustanýnda belirttiði üzere yetkili servisten volan sipariþi vererek volan temin ettim sonrasýnda volan deðiþimide yapýldý bu sefer iþlemleri izledim ve baský balatanýn düzgün sabitlenmediðini gördüm þanzýman yerine takýlýrken çok zor geçti levye tarzý bir þey ile kaþtýrarak oturttular ve 1 gün özellikle 1. Ve 2. Vitese araç çok zor geçti ertesi gün vites geçiþleri yumuþadý ve titreme yok gibiydi araç sessizleþmiþti ancak bu durumda 2 gün sürdü ve araç tekrar kalkýþta titremeye baþladý bazen 1 e geçmemeye diðer viteslere ise sert geçmeye baþladý ayrýca araç gürültülü ve vibrasyonlu çalýþmaya baþladý hatta bazen debriyaj bile sert oluyordu.
Þikayetleri tekrar ustaya ilettim ve biraz kullanmamý parçalarýn yine alýþmasý gerektiðini söyledi totalde bin km kadar daha kullandým ve düzelme olmadý aksine araç iþindiðýnda trafiðe girdiðimde dahada arttý titreme durum böyle oluncada ya volan yada baský balata setinde hata olabileciðini belirtip perþembe günü tekrar baský balatayý deðiþtiler yine þanzýman biraz zor oturdu yerine ve suan aracým o kadar kötü kalkýþ yapýyor ki tarif edilemez derece on tarafý sallýyor. Ýlk 10 km civar yine fena deðildi durumu aracýn titremesi sesi ve vites geçiþleri çok iyi oldu öncekine göre ancak kalkýþta resmen volan sýyýrýyor gibi aracýn kasasýný ve torpidoyu sallýyor 100 km dirde bu þekilde belki düzelir biraz umudu ile kullanýyorum.
Bu sorun baþka bir parçadan olur mu arkadaþlar yoksa usta veya parça hatasýna mý denk geldim ne tavsiye edersiniz yetkili serviste tekrar set olarak deðiþtirmeyi düþünüyorum volan ve baský balata olarak ancak ya yine düzelmezse korkusu var hem tekrar 50 60k harcayýp hemde yine düzelmezse
Biraz uzun olduðu ve yazým yanlýþlarý için kusura bakmayýn telefon ile zor oluyor