Citroen Ami Servis Hatasından Kaynaklı Mağduriyet ve Sonrası.
21 Nisan günü Citroen Ami Peps model aracı " Geri Çağırma Programı " kapsamında BVCU Güncellemesi ( ECU Güncellemesi ) için yetkili servise aracımı teslim ettim. Öğleden sonra mesai saati bitmeye yakın aracımı almaya servise gittiğimde araçla halen uğraşıldığını ve etrafında kalabalık bir personel grubu gördüm.
Servisin içine girip usta araç bitmedi mi ? Bir problem mi oldu diye sorduğumda" içeriye girmeniz yasak. Bize laf söz geliyor diye çıkardılar . Neyse deyip ses etmedik.
Sizleri de sıkmamak adına özet geçeyim.
Güncelleme yaparken aracın beyini çöküyor. Araç çalışamaz vaziyete gelmiş durumda. Aracın beynini söküp garanti uzmanı değişim talep ediyor.
21 Nisan da olay yaşandı. Bu süreden 10 gün sonrasına firma bana İkame araç verdi ( C4 ) . Güncel tarihimiz 14 temmuz ve halen aracımla alakalı net bir bilgiye sahip değilim..
Parçanın yurtdışından sipariş sürecinde olduğunu biliyoruz. Genel merkez çalışanı sürekli bu şekilde kalıplaşmış cümlelerle işlemin hızlandırılması için ilgili yerlerle görüşeceğim diyerek sürekli aynı şeyleri tekrarlıyorlar.
Bu durum ayıplı mal kapsamına girmez mi?
Firmalar neden parça bulundurma konusunda zayıf kalıyor anlamak mümkün değil.
Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim? Hukuki süreç mi? Yoksa araç bitene kadar ikame araç ile mevcut aracımla yapamadığım km nin acısını çıkarmak mı?
Bu konuda fikir ve görüşlerinizi.bekliyorum.