-
1.9 bütçeli SUV önerisi
Başlıkta belirttiğim gibi 1.9m bütçeyle SUV arayışımız var. Birçok markada çeşitli kampanyalar var, daha önce kullanmadığım birçok marka olduğu için sizlere danışmak istedim.
Öncelik: Yeni olması (Maksimum 2-3 senelik), sıfır veya düşük km(maks 30.000) olması, sorunsuz en az 3 sene kullanabileceğimiz, elektrikli olmayan, 9/10 litreden fazla yakmıcak, güç olarak da min 150 beygir, 3 sene sonra satarken değer kaybını minimumda tutucak bir SUV arayışımız var. Farklı seçeneklere de açığız, yorumlarını paylaşan herkese şimdiden teşekkürler.
Seçenekler:
1) 2025 Troc Life
2) 2025 Qashqai 1.3 Designpack
3) 2023 Alfa Tonale 1.5 Hybrid
4) 2022 Audi Q2 35 tfsi
-
corollo cross hibritlere makyaj gelecek.
makyajsızların geçen hafta en yüksek paketini (flame-x) 2.3 milyona veriyordu bayiler...
-
alfa ile t-roc finale kalır.
-
Listeye 1.5 hdi 3008 eklerdim.
-
-
T-roc B plus sınıfta bir suv ama çok az kroniği var ve ikinci eli çok hızlı, Kaşkai yakıt fazla , kroniklerin çoğunu çözdüler , Tonale çok dikkat çekiyor arkadaşımda var yakıt harici memnun,
Troc kasa değiştiriyor , sorun değilse listede onu seçerdim,
Ek olarak formentor yada sportage olabilir
-
Sıfırı olmayabilir ama Ford Kugalar da eklenebilir listeye
-
QQ olabilir, yenisi çok güzel oldu.
Alfa'yı çok beğeniyorum ama "zararsız satma" işi nasıl olur bilemiyorum, hemen elden çıkmayabilir.
3008 kesin eklerim ben de. Kuga'lar da olabilir.
Bunların arasında T-Roc'a bakmam şahsen, benim için bir şey ifade etmeyen bir otomobil, genel itibariyle eksik bul desen bulamam ama klasik VW soğukluğu. Hiç bir yerinde dinamizm olmayan bir araç, gerek kullanım, gerek iç tasarım vesaire.
Heyecanlandırmıyor yani. Ancak elden çıkarma konusunda en rahat olunabilecek araç olabilir çok komik bir şekilde. Bu da tüketicimizin bilinçsizliği mi diyeyim artık ne diyeyim bilmiyorum. Fiat Renault muamelesi gören bir marka çok garip bir şekilde. DSG olması bile beni uzaklaştırıyor mesela. Millet de bir o kadar yakınlaşıyor :)
Jeep Compass'lar da düşünülebilir makyajlı kasa olması kaydıyla, fiyat-performans olarak çok ilginç şeyler bulunabilir.
Q2'ye de bakmam herhalde. Fazla dümdüz, fazla standart. Bunun yerine T-Roc almak daha mantıklı olabilir.
-
Ford Kugalar da çok iyi bir seçenek içi geniş ferah yol tuşu gidişi malzeme kalitesi vs çok iyi .
-
Listende olmayan, arkadaşların da önerdiği 3008e de bak derim bütçe el veriyorsa + ek olarak Austral bakılabilir
-
Kugaların şanzıman problemleriden ve ecoblue motorların zincir problemlerinde dolayı ben şahsen elerdim.
Pejoların 3008 leride yine aynı zincir problemi var.
En az kroniği olan ve var olanı kronikleri kolay çözülmesi sebebiyle VAG grubu araçlara bakardım. Skoda Kodiaq Karoq VW Troc Taigo,
Belki Hyundai Tucson veya Kia Sportage
-
2016 sportage aracım vardı dct şanzımanı dışında inanılmaz memnundum. 230'luk hibritlerin şanzımanları tam otomatik sanırım. Son kasa tecrübem yok ama genel olarak bu markalar üzmüyor, değerlendirin derim.
-
Hocam küçük demezseniz sıfır kamiq premiumları 1.800 bandına veriyorlar. Araç bedelinin %20 kadarına 12 aylık kredi veriyorlar. Geri kalana da kredi kartına %35 fark ile 12 aya bölüyorlar. Misal 1 milyon karttan geçtiniz 1.350 yi 12 ay taksitle ödüyorsunuz. Aylık o kadar ödemeyi kim yapabilir diyenler olacaktır. Ben bilgi amaçlı yazıyorum.
-
Selam 3008 2020 e kadar zincir 7mm olması lazım sonrasında problem yok. 7mm olanlarıda servis çağırımı var. Ses gelenleri değiştiriyorlar ücretsiz
-
Geçen hafta arkadaşım 3008'de zincirden dolayı yolda kaldı. Bursa Şançelik yetkili bayi ücretsiz değiştirmiş dediğiniz gibi.
-
3008 için 1.5 BlueHDI 2020 ve bazı 2021 lerde 7mm kullanmışlar. Sonraları 8mm. Eski olanlara da ses geliyorsa değişiyorlar ama hepsini değiştirmeleri gerek aslında.
-
bu karşılaştırmada Alfa Tonale çok baskın gelir.
İç hacim, kalite, motor şanzıman bana göre hepsinde önde.
2. el Dolu Veloce ları 2 bandında bulabilirsiniz bence iyi bir pazarlıkla
-
Yorucu bir süreç oldu, kısaca özetlemek gerekirse nissan tarafında aslında stokta araç buldum ancak bayinin ekstra 75.000 TL talebi oldu, bu tutum beni araçtan soğuttu, nissandan vazgeçtim.
Peugeot tarafında 3008 baktım ancak onların da yeni kasası sadece 1.2 motorla gelmiş ve bütçeyi aşıyordu.
Alfa tonale beğendiğim bir araç vardı ancak o ben aracımı satana kadar satıldı, ondan sonra gelen ilan da fiyat olarak çok yukarda kalıyordu ve ikinci eli biraz korkuttu.
Corolla cross test sürüşüne çıktım, içime sinmedi.
Troc tarafında sıfırlarına ciddi zam gelmiş, 1990 fiyat alabildim en son o araç da hem opak renkti hem de geri görüş kamerası yoktu.
Troc ilanlarına bakarken mavi renkli 2025 hatasız bir araca denk geldim, o araçla anlaştık. Sıfır olmadı ama yine de düşük kilometrede bir araç. Ekstra olarak geri görüş kamerası, anahtarsız çalıştırma vs var. Toplamda 1850'e geldi, yorum yapan, fikir veren herkese teşekkürler.
https://i.hizliresim.com/i5ilmp3.jpg
-
Konu sahibine hayırlı olsun, ne yazık ki aldıktan sonra öğrendiğim bu MHEV 1.5 etsi / etec'lerde yaşanabilen alternatör hatası beni bayağı soğuttu.
Eskiden arabalara bakarken "bu opsiyonun en azından motorunda sorun yaşamayız" diye sınıflayabiliyorduk. Şimdi tüm araçlarda yeni eski farketmeksizin bir ton kronik yer almakta.
Sorunsuz olarak nitelendirilen 1.3 tce grubunda devirdaim ve turbo sorunları, 1.2 puretech'te ne kadar güncellemiş olsalar da yağlı zincir/kayış ve deforme olup yağ kanallarını tıkaması sorunu, dizellerde adblue ve saçma sensör sorunları, etsi'larda maliyeti 100 bine yaklaşan alternatör sorunu diye liste uzayıp gidiyor.
İlk çıktığında çöp gözüyle bakıp önyargılarım olsa da ben çin grubuna artık daha sıcağım. Hatuna tiggo 7 pro max aldık sıfır, uzun dönem kullanıcıları ile de görüşüp araçlara bakındım. Ufak tefek trim sorununu dert etmezsek resmen sorunlar daha az yolda bırakır cinsten.
Ha keza yine konuda adı geçen corolla cross ve chr 1.8 mtv bandına rağmen güvenli ve makul bir seçim...