2012 Polo 1.6 TDI – Stage Süreci, Görsel İyileştirme & Mekanik Günlük
Merhabalar,
Aracım 2012 1.6 TDI Polo. Günlük kullanıyorum fakat projelendirme sürecini planlı ve teknik ilerletmek istiyorum. Hafifliği, nispeten güvenli oluşu, ekonomik yakıt verimliliği ve küçük dokunuşlarla tatmin edici beygir artışları insanı cezbediyor.
Hikayesi;
Vag grubunda değişik bir tılsım var, biz bıraksak o bizi bırakmıyor. :) Kardeşim Samet ile detailing tabanlıyız ve hayatımızı bu iş ile idame ettiriyoruz. Farklı arabalara binmekten, OEM+ kafada garajımızda el emeği iyileştirmeler yapmaktan keyif alıyoruz. Daha öncede Polo’muz oldu ve tadı damağımızda kaldı. Araya Corsa C, Peugeot 208, 98 Civic İS kaynadı ancak özümüze dönüp TDİ Golf 7.5 sahibi olduktan sonra doğru bütçe yönetimi ve birikimle satıp Golf 7 1.2 TSİ ve 1.6 TDİ Polo sahibi olduk. İlk sahibinden 230.000 km ve tamamen servis bakımlısını bulunca fiyatta makulken kaçırmayıp malı kapıya indirdik. :)
https://i.hizliresim.com/on8n21v.jpeg
Hedef:
• İşimiz gereği profesyonel polisaj ve detaylı iç temizlik
• Sağlıklı Stage 1 yazılım
• Downpipe + egzoz akış iyileştirmesi
• İleride uyumlu turbo upgrade | İlk etapta OEM Hybrit
• Dengeli süspansiyon setup
• 17” jant ile doğru ölçü lastik kombinasyonu
Amaç maksimum rakam kovalamak değil;
EGT, turbo sağlığı, baskı ve şanzıman sınırlarını koruyarak keyifli bir setup oluşturmak.
Aracın bazı parçalarını satıp yeni parçalar temin ettim. Sürecin ilk etaplarında kronolojik kaymalar olabilir, mazur görünüz. Sıfırdan konu açıp uzun aralar vermek istemedim.
Süreci teknik detaylarıyla paylaşacağım.
Tecrübesi olanların katkılarını beklerim.