aracımda 120 kmden sonra asb ışığı ve elfreni ışığı yanıyor arka sağ sensörden oldığunu söylediler 16 nolu kod hatası weriyor temizlettim fakat hiçbişe değişmedi neden olabilir?
Printable View
aracımda 120 kmden sonra asb ışığı ve elfreni ışığı yanıyor arka sağ sensörden oldığunu söylediler 16 nolu kod hatası weriyor temizlettim fakat hiçbişe değişmedi neden olabilir?
sensor degısecek.
16 - wheel senor (electrical noise/intermittent interuption) RR
http://www.techturkey.com/forum/isletim_sistemleri/71-honda_beyin_ve_abs_ariza_kodlari.html
metin abi tşk ederimde ben okadar baktım hiçbişe anlamadım yaww:D
bendede 1,4 is sedan var 98 model.bir kaç kez arabayı sert kullandığımda yada 0-400 denediğimde abs lambası yanıyo ve frenlerin hakimiyeti neredeyse iptal oluyo.bu neden olabilri fren hidroliği,fren balataları hepsi yeni değişti.bu sorun 10-15 dok normal kullandıktan sonra düzeliyo
bnm arabada cok sarınca yakıyor :D acaba neden ? =)
el freni çekiyosan olabilir :)
arka tekerlerden gerekli bilgiyi okuyamadığında yada yanlış bir bilgi gönderdiğinde ABS kendini iptal ediyor. Mesela ön teker dönerken arka tekerlerin dönmemesi gibi.(el freni)
Puntoda öyle bişe yok. Frene basmış gidiyorsunuz. Çekin el frenini, araba kayıyorum deyip direk abs yi sokuyor devreye :)
Verilen linkte 16 - wheel senor (electrical noise/intermittent interuption) RR arka sağ tekerdeki sensörden bahsediyor ya bu sensörün temizlenmesi,yerine düzdün oturup oturmadığının kontrol edilmesi ve düzelme olmazsa değiştirilmesi gerekiyor.Ama arkadaların dediği gibi el freni ile yapılan aksiyonlardan da kaynaklanabilir.Tabi yanlış hatırlamıyorsam el freninden kaynaklanan ikazı geçici bir süre veriyor ve belli bir zaman içinde düzeliyor ta ki tekrarlana kadar.
el freni çekmeden önce ama öncesinde baya bi lastik ısıtmıştım ondan kaynaklanabilir sanırım.
benim aracında son 1 haftadır ota boka abs devreye giriyor durmuyor araba bi vakit bulsam goturucem servise :)