-
8v jetta motoru..
arkadaşımın 2008 model vw jettası var.. 1.6 102 hp 8v malesef... aracı babası önce kendisine almıştı sonra arkadaşa kaldı.. 8v motoru adam etme yolları nelerdir? kalkışlarda özellikle inanılmaz bir hantallık var. iletiye yinelik turbo projesi için araştırma yapıyoruz.aracın garantisi bitmeye yakın uygulamalara başlarız.. tek sorunumuz var oda motor..size sorum bu motor adam olurmu? olursa nasıl? çevremde bikaç kişiden 8v enjektörleri 16 lık yapabilirsin diye duydum..siin görüş ve düşünceleriniz neler?? şimdiden teşekkürler..
-
akl motor :D yılların motoru :D 08 arabaya bıle koydularya ne dıyım :) ugrasmayın kardesım adam olmaz ole gıder o
-
akl motor mu? bi açıklarsan sevinirim hocam :)
-
egzantırık kasnak heders komple boru hava flıtresı chıp tahmınıı 130 deng gelebılır yaptım ve gordum belkı fazlası bıle cıkabılır ama ıyı bır malıyet cıkar dıye dusnuyrum
-
wimmer-rst chip tuning,
kutu içi green filtre
SS'in sitesine 1 bakın egzos sistemi için 8v'lere gore olması lazım bunlarla baya 1 rahatlar aracın ,
-
16v bi wv motoruyla takasa girersin garantiden sonra uzun vadede tabi. sonra projeni yapabilirsin. bilmiyorum sadece kapak blog vs. olucak işmidir. 2008 arabaya 8v koyanlar niye koyar anlamam. ilk defa duydum inanmadım ama hakkaten doğru.
-
Bu vw daha kaç sene annane motorlarlarını üretmeye devam edecek =)
Stock sesleri güzeldir ama...
-
FSİ getirdi adamlar TR'deki yakıt kalitesi FSİ'lerin ağzına ...... tı
dolayısıyla başka motor da olmadıgında atmosferik sanırsam o yüzden 102liğe dewam
we halen insanlar tercih edebiliyor onu anlamış değilim ... golf 6 da bile ....
-
Yurtdışında sanmıyorum ki 8v motorları itelesinler millete , bir Türkiye klasiği olarak fazla olan 8v motorları eritiyorlar Türkiye ve benzer pazarlarda..
AYrıca FSI komple kalktı diye biliyorum ben yani burdaki benzin kalitesiyle alakası olmaması lazım.
-
08 model ve 8v ıannmıyorum bu adamlara ben.hakkatten hukumetın aslında el atması lazım avp de elde kalınmıs herseyı ıtelıyorlar bıze.hondalarda da eskı cıty hındıstanda taxı ıcın uretılmıs tr pazarına felaket oalrak caktılar.
-
bu yaz Seat Exeo diye yeni bir sedan da bu motorla girecek piyasaya.. :)
arkadasim imkan varsa baska motorlu bir aracla degistirin araci..hic ugrasmayin onunla..
-
Evet FSI komple kalktı çok sorunlu bir motordu, Golf 6da bile hala 1,6 102hp 16v motor var...
-
sonuç olarak naparsak yapalım boşa yatırım oluyor o zaman.. yorum yapan herkese teşekkürler :)
-
aynen hiç elleşmeyin o motorla..bırak öyle binin..
ve mümkünse memnun değilse elden çıkarın ..daha başka seri alternatiflere yönelin..
-
bi takas teklifi gelmişti aslında 98 vectra 2.0 gls ile takas üstü tamamlanacak şekilde.. bi vectra yı araştırmak etmek lazım.
-
alt devirleri iyi ama üstte sönen ve hakkından fazlasını yakan bir motor
bizdede toledo var 1.6 16v çok memnunuz iyide yürür;)vw 16v motoru kullandı bir ara ama sonra fsi çıkardı oda benzin kalitesinden sorun çıkarıyormuş 8v bu devirde gerçekten ilginç:D
-
fsi gercekten baslı basına bir sistem.lpg bil takılamıyor bu araclara .enson atiker mühendisleri piston eritmişti fsi da,halen urasıyolardı neoldu bilmiyorum.evet benzin kalitesi cok önemli bi enjektörü nerdeyse 2 karışı geciyor.direk piston tepesine işiyor.
-
kardeşim vectra takas demişsin. eski arabalar daima benim gözümde modifiyeye daha yatkındır. ve vectranın o kasaları zaten efsane. düşünebilirsin. en azından üzerinde rahat oynarsın motorlarıda çok sağlam. rahatlıkla turbo uygulamanı yaparsın. opelci arkadaşlarda var yardımlarını esirgemezler eminim. karar senin.
-
o arabanın üzerine 20 vectra artı para verseler ben olsam takaslamam geçen sanayide bi ustanın sözü -opel olmasa burdaki herkes aç kalır- yapabiliyosanız swap yapın en fazla 9000 lira tutar olmuyosada elden çıkartın moda yatkın bişi alın