-
tribülans kutusu
arkadaşlar dün bostancıda bi eksozcuya uğradım. sr20de hedırs'ı araştırıyordum. bana hedırstan daha fazla verim alınan (%30) eksoz tribülans kutusundan bahsetti. bu mekanizmadan haberi olan varmı? orjinal 48 lik boruyu 60 yapıp, araya tribülans kutusu ve son susturucu (abart) tavsiyesinde bulundu. sizcede mantıklı olan hangisidir?
-
muhtemelen egzoza pal takarlar boş boş döner paranı alırlar :D
-
verim olmaz o, %30 verim neyden alınıyomuş? :) dışarıdan o dönecek elemana pervaneye/fana enerji vermeden olmaz ki o zamanda bir anlamı kalmaz enerji verip enerji kazanıyosun bi manası yok muhtemelen zaten kazanılan enerji verilen enerjiden daha düşük olur, normalde jet motorları, turbolar türbinler gelen akışkanın enerjisini kullanarak çalışan elemanlar, bu mantıkla olaya bakarsak orda öyle bir elemanı döndürmek o elemandan sonra gazın enerjisini azalmasına neden olacak oda gazın o elemandan sonraki çıkışındaki enerjisini düşürecek buda gazın çıkışını zorlaştırması gerekir teoride
inanmayın böyle şeylere pek:) türbülans yaratması yerine daha düzgün bir akış sağlamaya bakın