baya eski bi video, verildi mi videolar bölümünde bimiyorum...
http://www.youtube.com/watch?v=LfoWd3APnkI
Printable View
baya eski bi video, verildi mi videolar bölümünde bimiyorum...
http://www.youtube.com/watch?v=LfoWd3APnkI
sanırım bu video bizim...bu videonun birde rovansı vardı bulabilirsem koyarım.bu denemede tayyarın debriyajı bitikti
Typer ın götürmesi gerekir idi.
Repost....
cok saol dedigim buydu...iki aracada masallah...ama turbo forever:D
guzel gunlerdi arac deneme cok revastaydı o zamanlar ah ahhh.nerde simdi ....:icon13:
kimin type r ı erdem bu
emre nın arabamı?
emrenin tayyar kanka dogrudur...
Algıda problem mi? var yoksa 2. videonun rövanş olduğunu göremedik mi? Rövanş olduğuna göre ilkinde taypar'ın geçildiği görülmüştür. Kaldıramamak meselesi nedir onuda anlamadım. Alıntı yaptığım arkadaş ne demiş, taypar'ın geçmesi lazım, neden geçmesi lazım neye istinaden hangi koşulları gözönüne almışta söylemiş bu sözü, Stock değerinin 200 hp olduğu bu iki araçta neden taypar illaki geçmesi lazım, bunu mantıklı olarak birinin açıklamasını isterim, böyle alelade saçma sapan cevaplarla değil bunları kimse dikkat almaz. Onun yapılan yorumlarda tutarlı olmak lazım
çünkü bu araçlar hafif , gücü tekere ile iletirken %12 civarı b kayıp söz konusu doğru devirde güzel vitesle geçebilir demek istemiş arkadaş ki zaten ikinci denemede geçtiyse ilkinde arkadaş ya vites atamamıştır yada 6000 den aşağıda basmıştır.
peki ya rover ikincide vites atamamışsa ya da 3000den aşağıda basmışsa? :)
ilk denemde tayyarın debriyajı kotuydu.2. denemde duzgundu.2 aracada masallah guzel gidiyorlar...
zaten tayyarların tekerine hiç taş gelmiyor canım.. :) hepsi 6000 ustu deniyor.. eee , turbo aracların ne sucu var.. onlar diyorlar mı ben 3000 uzeri denemem diye..
laf olsun işte..
ben şunu bilir şunu soylerim .. bir arac gucluyse zaten kalkış bile olsa arkadan gelip geçeçektir. isterse 10000 üzeri dene.. kusura bakmayın bana cok saçma gelior.. sanki trafikte felan surekli 6000 uzeri kullanılıyor..
ben de bunu anlayamıyorum. bende vti oldugu zamanlarda 106 larla saxolarla dolu deneme yapardık.. illa 5500 üzeri olsun diye kastığımızı hiç ama hiç hatırlamıyorum.. ondan önce de 106 ım vardı. O zaman vti ların da bana illa bu şekilde deneyelim dediğini de hatırlamıyorum..
kusuruma bakmayın.. ben turbolu arkadaşı hiç tanımam. yeri geldi diye yazmak istedim.
ufak bir eleştiri. dışardan görünen bu çünkü... ;)
deneme yaparken durum farklı ortada bi yarış durumu var amaç aracını önde tutmaksa avantajlarını kullanacaksın. bizim araçlarda yuksek devir avantajdır. Tıpkı turbo araçalrda alt devirler avantaj oldugu gibi.
neyse konuyu açıp yıllarca konuşulan şeyleri tekrar yazmaya gerek yok ...
makinanın özelliklerini biliyoruz neler yapabileceğini biliyoruz bu nedenle gerekenleri yazmışız. fanatikliğimizden değil yani . 2video da bu yazdıklarımızı ispatlamış zaten..
konuyu fazlada deşmeye gerek yok burdan sonrası araç sahiplerine kalmış :)
Neyse arkadaşlar konu; anlamak ve anlatılmak istenen şeylerin dışına çıktı, 2 aracada maşallah diyebilirim, şunu da! ekleyim stock olarak aynı güç gam'ında olan araçların birbirine oranı %50'dir bu mutedil bir değerdir. Yapılan yorumların bu bilgilerin ışığında olması ciddiyet ve gerçekcilik açısından esastır.
saglıklı 220 turbolar az bişi basınc acarak cok cok iyi gidiolar
ben bişey merak ediyorum bu denemeleri neden devire göre yapıyosunuzda km ye göre yapmıyosunuz misal 50 basarız 220 ye kadar vb gibi biz km ye göre yapıyoruz arada devire göre yaparız nadir. ne zaman bi roll muhabbeti dönse yok senin devrin yok benim yok taş devri :D