Arkadaşlar askı rotunun genel olarak görevini ve boyunun uzunlugunun kısaltılması neyi degiştirecegi hakkında bilgiye ihtiyacım var fikri olan varmı?
Printable View
Arkadaşlar askı rotunun genel olarak görevini ve boyunun uzunlugunun kısaltılması neyi degiştirecegi hakkında bilgiye ihtiyacım var fikri olan varmı?
genel oalrak gorevı on veya arka vıraj demır cubugunu tutar z rotun uzunlugunun oranına gore vırajlarda demırın saga veya sola olan kayma olcusude degısır.on salıncaklara veya arka tasıyıcılar baglı olarak aracın bı nebzede olsa kaymasını engeller. bılmem dogrumu acıkladım kafamdakılerı :)
z rotunun boyunu 1-2 cm kadar kısatmak neyi sıkıntıya sokar fikrin varmı mechanıcer ??
kısaltamassın kaynak ıle kesıp kaynatırım dersen vırajlardakı o kuvvette paramparca olur.anca baska takarsın dıcem oda arabanın suspansıyoın yapısına uymaz.
ARB işte
şasinin salınıma girmesini sınırlıyor
z rotunun degısmesı gerektıgını suruş anında nasıl anlarız ahmet. bu arada kamer ben nassın:D
Eyvallah Kamer iyiyim finaller falan boğuşuyoruz :D
aga Z rot sıkıntılı ise anlarsın kolayca lak luk sesler virajda olması gerektiğinden fazla yatmalar ani engel aşmada çalkalanmalar falan bariz belli eder kendini
ama düz yolda sürerken fazla belli etmez :) çalışması lazım :D
ya ben cukursa dusunce cik dıe ötüyor bişiler:D ama kasiste olmuyor.sadece teker boşa dusunce.msnın yok mu arkadasım:D
var kirvem
pm sent :D
Benim Z rotundan ses geliyo. İyi tarafı aracın yol tutuşunu azaltarak gazlamaya engel teşkil ediyo. Bir ara yaptırcam ama üşeniyorum. :)
ben kopardım araba yeni yapıldığında bir defa deli gibi sola çekiyordu