-
Alfa Romeo Sensör sorunu
alfa romeo mu aldım başıma belamı aldım bilemediğim zamanlarda anladımki bela almışım :) önce motor cortladı masraftan kacınmadık a dan z ye yaptırdık,akis kestik hadi dedik araba eski olur böle şeler onuda yaptırdık,marmara bölgesi gezimde hararet 110lara kadar cıkıp ışık yandı baktıkki motor su koyvermiş devirdaim pert.hadi dedik hava sıcak sürate dayanamadı pompa bozuldu onuda yaptırdık..peki dansözlüğe bu merak nerden nasıl bulaştı arabama ?her sabah uyandığımda o gün işim olmasa bile kısa süre calıstırıp yemeğini veriyorum ama besle besle doymuyo camış,acaba son günlerin modası domuz gribimi oldu bu sefer? durduğu yerde lömbür lömbür sağa sola sallanır oldu garibim :( ama sorunun nerede olduğunu çözdüm gibi gibi..resimde yuvarlak içine aldıgım sensörde sorun var ama parcanın adını bilmiyorum..soketin kablosunu kıvırıp kıvırıp yerine soktuğumda araba normale biraz daha yakın çalışıyo,kabloyu düz hale getirip soktuğumda rolanti sapıtıyo kesik kesik gaz yiyo ve en sonunda stop ediyo.varmıdır bilgisi olan yardım edecek olan ? bu sensörün(kablonun) adı nedir pahalı bi parçamıdır?sağolun sağolun sağolun :heyoo:
http://img43.imageshack.us/img43/4646/atix765.th.jpg
-
dostum resim bende büyümedi daha detaylı bir foto ile yardımcı olabilcek insanlar çıkardır kesin
-
-
-
rwsimden anlamadım ben büyük lütfen
-
-
resimden net anlaşılmıyor ama orası kelebek boğazı olduğuna göre sözkonusu sensör ,
ya TPS sensörü yada rölanti valfi
yanlız kablosuyla oynayınca düzeldiğine göre soketinde bir sorun var sensörün kendisinde değil ,
her iki sensörde veya kablolarında problem varsa aracın hem gidişi hemde rölantisi düzensiz olur ,özellikle tps sensörü çok önemli ..
öte yandan ,komple herşeyi yaptırdık gene problem çıktı dediğinize göre ,
ya yapan servis tam işi bilmiyor acil değiştirmek lazım ,
yada siz masraftan kaçtınız ,
onlar "motor yaparken devirdaim pompasınında değişmesi lazım" dediler ama siz gerenk yok bişe olmaz dediniz ?
son bilgi ,
genel olarak alfanın boxer motorları normalden fazla sorun çıkarır, bilginize .
hemen bütün alfalar öyledir diye bir düşünceye kapılmayın.