60.000 70.000 ytl arası bir bütçeniz olsa stock bir evo9 sti alıp kalan parayla üste parça alıp yoksa turbo bir type-r projesı uygulamak.Hangisini seçerdiniz.Belkı bıyerden para gelıcekte aklıma takılan bir soru buaralar:)
Printable View
60.000 70.000 ytl arası bir bütçeniz olsa stock bir evo9 sti alıp kalan parayla üste parça alıp yoksa turbo bir type-r projesı uygulamak.Hangisini seçerdiniz.Belkı bıyerden para gelıcekte aklıma takılan bir soru buaralar:)
[QUOTE=rs_okan;stock bir evo9 sti [/QUOTE]
EVO9 STİ derken :soru:
uzun uzun anlatmak yerıne bıraz devrık cumle kurmusum:)stock bir evo9,sti alıp........
tmm şimdi oldu :D
bence tamamen tercih meselesi gönlün hangisini istiyosa ona yönel derim
kardeş ben şimdi tayyar sahibiym aynı su an sen gibi 2 lemdeyim tayyarı turbomu yapsam yoksa ewo6 veya 9 mu alsam yada 2005 sti mi yapsam gibi seyler var içimde bi yandann da hattttaaaa hattaa sara sara giden bi tayyarmı yapsam gibi seyler düşünuyorum...
Seçeneklerin kendine göre dezavantajları var..
Type-r a 20-30 bin lira harcandığında çok çok iyi güçler elde edilebilir..Ama bunun satması da var :) Evoya sti yı aldığın gibi satmak turbo typerı satmaktan daha kolay olcak..typer bu konuda çok zarar ettirir..
Yakıt , bakım masrafları , yedek parça olarak honda düşük maliyete sahip böyle bi avantajı var.
fwd ve yüksek güç demek 1. ve 2. vitesten vazgeçip şehir içinde sürüş keyfine elveda demek :) 4x4 direksiyonu nereye çevirirsen oraya gider :)
Bu kişisel bi seçenek sabır,para,zaman,emek gibi niteliklere sahipsen turbo typer yüzünü güldürür..
zaten kımse para harcayip karsılını alamamiştır onun için satıp bence daha hızlı bi araba alıp az masrafla 400 leri yakalamak ...
sokaga atacak paramız yok ztn.2 yılı askındır kafamda cok proje oldu paramızda oldu fakat parayı baska yerlerde degerlendırdık.Sımdı tekrar paramız olucak gıbı allahın ıznıyle ve artık bır proje yapmak ıstedık.suanda kafamızda olusan 3 arac bunlar var.Eger parayı yıne baska bısekılde kullanmazsak allahın ıznıyle yapıcaz bısıler:)
evo.........
Ben olsam Type-R alır turbolamadan conta headers cai tarzında binerdim.Satarken de ciğerim yanmazdı:)
İlla verdiğin 3lemeden seçeceksek STI>Evo9>Turbo Taypar
bi arabayı turbolamaktansan zaten turbo bi araba almayı tercih ederim ayrıca 4x4 ün avantaşları göz ardı edilemez
evo alip keyfime bakardim...Ama benim vaktim bol ugrasirim dersen typer turbo da guzel bir secenek.
sti ve fp hta alinip gazlanir;
ama otobanda turbo taypar gelip kaybolursa uzulme ;)
hocam hepsi güzel seçeneklerde makul fiyata satılan güzel tayyarlar onlar en iyisi değil mi? 45000 civarı turbo tayyar alınır ama kişisel. biraz riskli ama
sadece gecme gecılmek olarakta gozonunde bulundurmamak lazım.gorunusu yol tutusu konforu kullanıcıya verecek zevkı vs... bırcok secenekle degerlendırmek en mantıklısı.ona kalırsa 10000 ytl bır araba alıp motoruna 60 lıra harca gecemıcen araba kalmaz.bole dusunursek bıraz yanlıs oluyo tabı
saydiginiz hicbir arabada konfor unsuru yokki goruntu denilirse eger:
http://i344.photobucket.com/albums/p...n/DSC_0557.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3595/...31631dac_o.jpg
evonun ve sti nin type-r gore bıraz daha konforlu oldugu dusuncesındeyım.bılmıorum ama yanılıyorsamda affola